Oftalmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 137 | Broj poruka: 552

Adrian Lukenda, dr. med.

Očna poliklinika OPTO CENTAR
Zagreb, Vlaška 64


Ljubicaste tacke na beonjaci


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

yex

21.08.2017. 23:20

Postovani,
primetila sam kod sina dve ljubicasto-teget male tacke na beonjaci, udaljene oko pola cm jedna od druge. Nalaze se obe bas na samom kraju kapilara. Oko jedne od tackica se nalazi veoma svetla plavicasta zona od par mm. Prvo sam mislila da se nesto udario, trljao oko, pa povredio, ali ovo sam primetila pre 3 meseca i do sada se nista nije promenilo (nit je vece niti manje), a neposredno pre nego sto sam je uocila bio je na redovnom pregledu kod oftamologa (pregled pred polazak u skolu) i sve je inace u redu. Sta bi moglo biti u pitanju?

Adrian Lukenda, dr. med.

29.08.2017. 20:15

Ako oftalmolog nije preporučio daljnju dijagnostiku, praćenje ili liječenje, najvjerojatnije se radi o urednom nalazu. Ako imate fotografski aparat ili mobitel dovoljne rezolucije navedene točke na bjeloočnici možete snimiti te usporediti nakon nekoliko mjeseci. Ako primjetite da se navedene točke mijenjanju i/ili rastu svakako se javite oftalmologu.