Oftalmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 137 | Broj poruka: 552

Adrian Lukenda, dr. med.

Očna poliklinika OPTO CENTAR
Zagreb, Vlaška 64


Bubuljice na kapku


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

confused777

20.12.2013. 09:45

Poštovani,

primijetila sam u zadnje vrijeme da mi se često znaju pojaviti prozirne bubuljice na gornjem kapku, ali s unutarnje strane oka odnosno ispod korijena trepavice. Pojavi se na rubu, nakon nekog vremena se povuče pa se opet javi, zna me nekad češati, a ukoliko bude pre blizu oka zna mi smetati prilikom treptaja i žulja me. Ne znam da li bih trebala stavljati kakve kapi ili mast, koji je uzrok možda neka alergija na maskaru?

Unaprijed zahvaljujem.

Adrian Lukenda, dr. med.

22.12.2013. 16:45

Može se raditi o manjim kožnim cistama, alergijskim promjenama, virusnim promjenama kao i promjenama drugih uzroka. Kad se lezije ponovno pojave najbolje se odmah javite oftalmologu kako bi pogledao promjene i utvrdio o čemu se radi.

pitanjeee

15.08.2017. 14:55

Postovani, cesto mi se pojavi bezbolna bubuljica(bar izgleda kao bubuljica-ima beli vrh) na ivici oka tj. na ivici donjeg kapka, i onda nestane a na tom mestu ostane cevenilo i kao mala izraslina ali jedva vidljiva i onda opet sve u krug i to traje vec nekoliko meseci. Sta bi moglo biti, i da li bi mogla neku mast ili kapi da stavljam? Unapred se zahvaljujem na odgovoru.

Adrian Lukenda, dr. med.

19.08.2017. 23:30

Opis promjene je vrlo sličan prethodnom i teško je reći nešto više bez pregleda na biomikroskopu. Ako Vas promjena nastavi smetati javite se oftalmologu prije negonestane kako bi utvrdio o čemu se točno radi.