Oftalmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 170 | Broj poruka: 659

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Maculopathia i Rethinopathia


Autor Poruka

Dadolinjo

19.12.2016. 22:45

Postovani, 41 mi je godina. Prije 10tak dana odjednom mi se zamutio vid i pojavila se iskrivljena slika na jednom oku. Otišao sam u bolnicu na pregled te je ustanovljena makularna i retinopatija sa jasnim ograničenjem u razini retine.... Za terapiju sam dobio acetazolamid tablete!? i intravitrealnu aplikaciju afiberepta (Eylea) u desno oko. Za injekciju sam naručen tek u travnju iduće godine!? S obzirom na po mojem mišljenju pogoršanju stanja, molio bih vas preporuku što mi je za činiti. Takoder bih molio iskustva, način lijecenja te prognoza zaustavljanja faze i eventualnog oporavka. Zahvaljujem!

dr. sc. Adrian Lukenda, dr. med.

28.12.2016. 21:20

Iako niste naveli o kojoj se točno vrsti bolesti žute pjege (makulopatiji) radi, iz ovoga što ste naveli može se pretpostaviti kako je riječ o centralnoj seroznoj retinopatiji. Za detalje Vam preporučujem da pročitate informativan tekst o CSCR na Cybermedu: www.cybermed.hr/clanci/centralna_serozna_korioretinopatija