Oftalmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 170 | Broj poruka: 659

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Upala desnog oka


Autor Poruka

VANESSA 707

04.10.2014. 19:05

Poštovani,
Imam neku virozu ili prehladu koja traje par dana i po iskustvu je u završnoj fazi. Jutros sam se probudila sa sljepljenim trepavicama jer mi je vjerojatno suzilo oko i kad sam ga otvorila bjeloočnice su mi iziritirane, kapilare crvene i natečene i osjećam laganu neugodu kod treptanja, s vidom nemam smetnji. Kupila sam u ljekarni vizol kapi, ali mi nije nešto bolje od njih, mislim nije puno vremena prošlo, ali kapilare se inače smire za par sati. Mislite da je neka upala i da trebam liječniku..?
Zahvalna

dr. sc. Adrian Lukenda, dr. med.

05.10.2014. 23:45

Opisali ste tipični način nastanka konjunktivitisa zbog prijenosa virusnog uzročnika putem suznih kanala iz nosa. Ukoliko je sekret obilniji moguće da je situaciju iskoristio i neki bakterijski uzročnik.
Ukoliko se simptomi ne povuku do sutra ujutro, što je malo vjerojatno, čim prije se javite oftalmologu kako bi Vam propisao odgovarajuće kapi. Umjetne suze Vam u ovom slučaju neće niti odmoći niti pomoći.