Oftalmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 170 | Broj poruka: 659

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


zmirkanje ocima


Autor Poruka

rafaello

15.06.2016. 14:05

Postovani, moj prijatelj ima problema s tim zmirkanjem ociju vec 10ak godina. S vremna na vrijeme zmirkanje je ucestalije pa u jedanoj mkinuti par puta jako trepne dok jedno vrijeme nije imao problema s tim i rijetko mu se to dogadjalo. Ima problem sa suhim očima u zadnje vrijeme i otada se zmirkanje pojacalo i kaze da ako ne zmirne da su mu jos suse oci i smeta mu, dakle to bi bila i neka vrsta tika? U ljekarni je kupio umjetne suze i pomazu mu kod suhoce no oci mu mu cesto cak i nakon suza crvene i vodenaste. Sto mislite kako bi se taj problem mogao smanjtii?

dr. sc. Adrian Lukenda, dr. med.

25.06.2016. 22:05

Uzroci žmirkanja i učestalog treptanja mogu biti brojni. Treptanje je jedan od načina obrane očiju. Može se raditi o tiku, no ukoliko se stanje kod prijatelja pogoršava treba utvrditi uzrok. Jedan od uzroka je svakako suho oko o čemu više možete naći u centru o suhom oku http://www.cybermed.hr/centri_a_z...m_suhog_oka/sto_je_sindrom_suhog_oka . Ako se stanje ne popravi treba napraviti očni pregled na kojem će se utvrditi o čemu se radi i propisati odgovarajuća terapija.