Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Peting


Autor Poruka

Nataša Šemnički, dr. med.

04.01.2013. 19:30

karlo10,

vjerovatno ne

l.p.

basshunter9494

07.01.2013. 15:05

Poštovani,
Znam da je djetinjasto pitanje, ali bolje da mi odgovorite vi nego netko tko ne zna. Naime, imam 19 god i djevica sam, ali neki dan moj dečko i ja smo koristili tzv.peting, znači trljali smo se preko odjeće, osjetila sam da mi je trenerka u području vagine mokra (od dečkove sperme) njemu je tada penis bio vani, ali ja sam svakako ostala u trenerci.. Valja napomenuti da mi je taj dan bio drugi dan menstruacije, ali curilo mi je nešto tamno tamno smeđe..i taj dan, i prvi dan menstr. znači prije toga je isto tako curilo.. i poslije toga mi je menstr bila opet sve smeđe curilo, samo crvenog procurilo, znači nije bila normalna.. Zanima me da li postoji mogućnost da je sperma prošla kroz moju trenerku do vagine.. da li mogu ostati tako trudna bez obzira što sam djevica? Znam da vjerojatno ne mogu jer nije bilo penetracije, ali opet imam zrno sumnje... i možete li mi reći da li su mi bii plodni dani i koliko sperma može ostati "živa" na ruci(prstima) iako se osušila..? HVALA !

Nataša Šemnički, dr. med.

09.01.2013. 22:05

basshunter9494,

u vanjskom miljeu spermiju su vrlo kratkog vijeka i nemaju mogućnost prodora kroz odijeću.Nema razloga za strah.
Ako ste menstruairali najverojatnije niste bili u plodnim danima iako vrlo mali postotak žena povremeno može ovulirati i u vrijeme menstruacije

l.p.

basshunter9494

10.01.2013. 10:05

hvala na odgovoru..

znači nema šanse za trudnoću, nikakve?

LP happy

marijaLo

24.01.2013. 01:00

Zdravo,

Za pocetak da kazem ja sam Marija i imam jedno pitanje koje me muci danima. Naime, neki dan sam bila kod dečka i mazili smo se. Ja sam bila u jako kratkom sorcu. I u jednom trenutku je on dirao svoj spolni organ kako bi ga namjestio jer je bio u nezgodnom polozaju kako on kaze ( ne znm da li je ejakulirao ili predejakkulirao) E nakon toga je tom istom rukom meni stavio prste te iste ruke na anus. ( Ali dok je mene dirao po rkama mslm ako je ista mu ostalo na prstu obbrisao je od mene).Nije gurao prste vec je samo blago pritiskao početak anusa i oko njega, NIJE dirao područje oko vaginne NIKAKO. E sad mene zanima da li postoji ikakva mogucnost da sam trudna. MOlim vas da mi odgovorite jer sam pod velikim stresom i to me jako muci. I zaboravila sam da kazem jos da elim da ovo OSTANE IZMEDU NAS DA SE NE SIRI DALJE.

Nadam se brzom i tacnom odgovoru. Unaprijed hvala. happy

P.S. To se desilo 4/5 dan poslije zavrsetka menstruacija. I NEVINA SAM?..
i posto sam nova na forumu kako mogu znat kad ste mi odg?... Jos jednom hvala happy

Dejan Šakoronja, dr. med.

24.01.2013. 10:10

Poštivana, Marija dakako da se ne radi niti o mogućnosti trudnoće.
Ne brinite.

alarmantna

26.01.2013. 11:30

Postovani,
u 10 mjesecu prosle godine imala sam avanturicu gdje me odredjena osoba zadovoljavala sa prstima na kojima je moguce da je bilo sperme. Moze li se ulaskom tih prstiju u vaginu zatrudnjeti? Od toga je sada proslo skoro 4 mj a ja zbog neredovitr menstruacije ne mogu odrediti jesam li trudna ili samo kao i obicno nemam menatruaciju. Uradila sam jedan test prije otprilike dva mjeseca i ispao je negativan pa me zanima takodjer koliko Su tocni testivi za rano otkrivanje trudnoce ukoliko se koriste dva mj nakon sumnjivog dogadjaja? Molim vas za sto brzi odgovor, hvala unaprijed.

Dejan Šakoronja, dr. med.

26.01.2013. 13:00

Poštovana, ne umišljajte si. Educirajte se.

alarmantna

26.01.2013. 17:35

Je li to siguran odgovor ne?

Dejan Šakoronja, dr. med.

26.01.2013. 19:15

Dakako.

alarmantna

04.02.2013. 23:00

a koliko su sigurnu testovu na trudnocu par mjeseci nakon izostanka menstruacije?

Dejan Šakoronja, dr. med.

05.02.2013. 10:30

100%.

ana112

05.03.2013. 23:10

Pozdrav..
Svaki put kad krenem pisati pitanje smijem se sama sebi.. Ali strah me. Stoga.. Decko i ja smo otisli malo dalje(nije bilo spolnog odnosa) ali je on svrsio i bilo je spreme po njegovoj i mojoj ruci. Jel ikako moguce ostati trudan od toga? Mislim obrisao je tu ruku ali sto ako je dolje zavrsilo ? Nije prstenjacio nakon toga ali svejedno.
Koliko dugo treba proci da se pokazu simptomi? Dan nakon toga sam pala u nesvijest, cijeli tjedan glavobolja.. I bila je i temp..(moguce da je prehlada)Evo sada me grudi bole.. Trebam dobiti iduci tjedan..

Dejan Šakoronja, dr. med.

06.03.2013. 11:00

Ne radi se o mogućnosti trudnoće.

anonimusss

18.03.2013. 10:10

imam problem, muuci me vec mjesesc ipo dana, pa sam odlucio da vas pitam, imao sam odnos sa curom prije mjesec ipo dana, to nije bio odnos vec smo samo probali da probijemo himen, nije islo, boljelo je i ja sam odlucio da prestanem, a mene strahuje da li sam ja mogao izluciti nesto predsjemene tecnosti tokom , da li je ona mogla zatrudneti?ida da napomenem da je ona dobila menstruaciju predhodnu na vrijeme.. basssss bas nervozan i nocima ne spavam.... odgovorite i unaprijed hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

18.03.2013. 11:45

Poštovani, možete mirno spavati. Ne radi se o trudnoći.

krt

08.04.2013. 10:00

Poštovani! Zanima me da li je moguće da se dogodi trudnoća ukoliko nije bilo prodiranja penisa u vaginu,ali je stalno bio negdje uz vaginu,znači nije bilo spolnog odnosa s prodiranjem penisa u vaginu,već je penis nekoliko puta protrljao vanjski dio ženskog spolovila u vrijeme ovulacije?? Sad me zanima,da li ako je i ispuštao prejakulate u vrijeme toga "odnosa" moglo doći do vagine nešto,u što sumnjam? Ejakulacije tokom toga nije bilo,već negdje sat vremena kasnije i to ne,naravno, blizu mene nego ovako sastrane. Da napomenem,djevica sam. I nismo isprobavali spolni odnos budući da su bili plodni dani,ali se sada opet pojavio strah od trudnoće zbog toga. Ciklusi su mi obično 28-31 dan,a danas mi je prvi dan i menstruacije nema. Simptome nemam posebno nikakve,ali ih ni inače prije menstruacija nemam,osim bolova u leđima neposredno prije koji sada nisu prisutni. Primjetila sam da mi je iscjedak sada minimalan i više onako suh na gačicama kakav bi treba biti prije menstruacije.
Ispričavam se na ovako iscrpnom tekstu,ali željela bi da imate bolji uvid u situaciju i da mi pomognete dajući vaše mišljenje!! Molim da odgovorite,panično se bojim! Čitala sam i druge članke,ali svi su slični,ne baš isti...

Dejan Šakoronja, dr. med.

08.04.2013. 11:50

Poštovana opisanom situacijom trudnoća nije moguća.
Educirajte se dalje.

krt

08.04.2013. 12:05

Puno Vam hvala na brzom odgovoru! Sada me ipak malo manje strah.. happy znam da je gotovo nemoguće,ali sam se zabrinula i zbog drugih situacija tu na forumu u kojima je pisalo da šanse ipak postoje...
Nadam se da će menstruacija nastupiti ubrzo budući da mi je danas 31.dan ciklusa. Hvala još jednom happy

bonaventura

08.04.2013. 17:20

poštovana dr
decko i ja smo prije tjedan dana imala peting, oboje smo bile u hlačama i gaćicama, dečko nije svršio. ali ja vec par dana imam bolne i natečene grudi. nakon petinga sam imala i iscjedak, sluz, za vrijeme petinga bio je 3 dan menstrzacije. je li moguća trudnoća?