Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Svrbež i crvenilo na predjelu rascjepa stražnjice i spoju stražnjica


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

mironi

02.10.2023. 14:05

Poštovani, već duže vrijeme na početku spoja stražnjica (s gornje strane, od dna leđa, gdje počinje rascjep stražnjica), te na mjestima gdje se dodiruju stražnjice, imam crvenilo, svrbež te čak nekakve krastice, ranice.., neznam kako bi ih opisao. Uglavnom dužine negdje do polovice lijeve i desne stražnjice, unutar spoja. Kao da se struganjem jedne od drugu nešto iritira, zaključujem čisto zdravorazumski. Mazao sam Bepanthen kremom ali bezuspješno.., možete li temeljem ovako površnog opisa kazati o čemu je riječ.
Ima 43 godine, sjedilački način života, 100 kg, visok 185.
Lp

Krešimir Musa, dr. med.

07.10.2023. 10:45

Poštovani,
po ovom opisu moglo bi se raditi o gljivičnoj infekciji, odnosno stanju koje nazivamo intertrigo dermatitis. Takvo stanje se uspješno liječi lokalnim antibiotskim i antimikotičkim preparatima, koje može propisati i liječnik obiteljske medicine. Ukoliko promjene i dalje perzistiraju, javite se na pregled kod nadležnog spec. dermatovenerologa.