Endokrinologija i dijabetologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 215 | Broj poruka: 454

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


DIANE-10


Autor Poruka

AMBER

18.03.2003. 21:17

Poštovani,

Radi dijagnosze 1995 policističnih jajnika, počela sam uzimati - po preporuci ginekologa, Diane 35. Nakon uzimanja, počela se javljati glad, pa debljanje i jake glavobolje. Nakon toga veoma kratko vrijeme uzimala sam Cilest. Po preporuci drugog ginekologa, počela sam uzimati Diane-10 (plavo pakiranje), koje se jedino može nabaviti u Italiji. Izuzetno sam ih dobro podnosila, nakon terapije povukli su se policistični jajnici, ja sam ih i dalje uzimala sa kratkim pauzama.
No, zadnja tura (počela sam ih uzimati po zadnji put u 7 mj 2002) - osjećam ponovo glad te želju za slatkim. Navukla sam 2-3 kilice viška koje obzirom na nizaki rast se primjete. Da li je to od Diana? Osjećam povremeno glavobolje u zatiljku, isključivo s lijeve strane, no one su minorne jačine, ali ih svejedno osjetim
Pitanje: da li se to može povezati s Dianama -10?
Hvala uz srdačan pozdrav

AMBER

prim.dr. I. Pavlić-Renar, dr.med

14.08.2003. 14:57

Nuspojave koje navodite mogle bi se povezati sa uzimanjem etinilestradiola no one se obično javljaju na početku uzimanja, nisu jako izražene i vrlo brzo se povuku. Ako nuspojave nisu jako izražene ( a prema vašim navodima nisu ) preporučam vam da nastavite sa uzimanjem terapije i pripazite na unos hrane. Ako bi simptomi postali izraženiji ili se vremenom ne povuku obratite se svom ginekologu radi promjene terapije.