Endokrinologija i dijabetologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 215 | Broj poruka: 454

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


endometriosis


Autor Poruka

ana

15.11.2002. 04:09

Jucer sam imala grozan napad. Imam cistu koja se treba odstraniti za par mjeseci.
Probudila sam se od bola i vec sam bila preznojena. Ubrzo sam se pocela i tresti. Niti jedan dio tijela nisam mogla pomakniti a disati samo povrsno i kratko.
Bilo mi je muka i pocelo mi se crniti pred ocima od jakog bola, grozno sad
suprug mi je donio panadol i topli rucnik. Nekako smo otisli do auta i u hitnu.
Na srecu, popustilo me je do tamo.
Danas samo osjecam podmukli laksi bol i kao vrucicu.

Nezgodno je doci do hitne a bol prestane, sto da radim sljedeci put?
Kada treba otici u hitnu i da li je to opasno? Sto uopce napravit?
sad

prim.dr.I.Pavlić-Renar, dr.med

19.12.2002. 15:18

ODGOVOR
Iz vašeg pisma na žalost ne mogu procijeniti o kakvoj bolesti radi pa vam ne mogu savjetovati kako se ponašati u pojedinim situacijama. Prema podatku o planiranom operativnom zahvatu zaključujem da postoji specijalista kod kojeg kontrolirate svoje stanje. Kako je one najbolje upučen u vaše zdravstveno stanje vjerojatno će vas i najbolje uputiti u načine samopomoći te težinu općeg stanje kada svakako morate potražiti hitnu liječničku pomoć. Neki elementi “napada” koji opisujete izgledaju ko panični sindrom: jedan ne tako rijedak psihički poremećaj koji se može dobro kontrolirati psihoterapijom i lijekovima. Ukoliko vas ovaj odgovor ne zadovoljava napišite mi detaljnije informacije – dijagnozu, zadnje laboratorijske nalaze, mišljenje i nalaze prilikom pregleda u hitnoj ambulanti pa ću vam možda moći nešto detaljnije odgovoriti na postavljena pitanja.

ana

22.12.2002. 22:34

hvala na odgovoru.
u naslovu sam stavila endometrioza i napisala da imam cistu pa sam izgleda predvidjela da nije ispalo jasno o kojoj bolesti je rijec.
oprostite na tome.
rijec je o 10cm endometriom cisti.
u medjuvremenu sam vec bila na operaciji (laparoscopy and histeroctomy) gdje su mi odstranili cistu i otkrili da ipak nije endometriom. lijecnik je samo rekao da je simple cista i cekam sljedeci appointment s njim da mi objasni malo vise o tome.
spomenio je jedino da je najbolja preventiva trudnoca, na sto sam ja bila jako iznenadjena.
jos i, da su ciste rijedje kod zena koje imaju djecu (ja imam dvoje).