Endokrinologija i dijabetologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 215 | Broj poruka: 454

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


hirzutizam


Autor Poruka

ella

17.01.2002. 01:50

Poštovana,dr.sc.Ivana Pavlić Renar!
Pišući dr.Kupešić na vašem forumu za pacijente u vezi trudnoće i hirzutizma (poruka:trudnoća i hirzutizam2) rečeno mi je da bi bilo uputno u vezi hirzutizma javiti se endokrinologu. Zanima me Vaše mišljenje i moguće liječenje jer su nalazi spolnih hormona i štitnjače uredni,Diane ne podnašam, a liječnik endokrinolog kod kojeg sam bila prošle godine nije mi ništa prepisao ni uputio me na daljnje pretrage. Estetski problem je još uvijek tu i ne mogu se nikako riješiti dlakavosti na području brade.
Najljepša hvala na Vašem odgovoru!

Dr sc Ivana Pavlić Renar

24.01.2002. 13:11

Hirzutizam nije uvijek odraz hormonskog poremećaja kojeg treba liječiti. Teško mi je reći bez svih nalaza, ali po onome što sam vidjela iz Vaših ranijih obraćanja ginekologici na ovom formumu, te uz činjenice da ste već gledani od endokrinologa koji nije prepisao liječenje, mogu zaključiti da je je u Vas takav slučaj; tj. da nema težeg endokrinog poremećaja kojeg bi trebalo liječiti. U tom slučaju ostaje estetski problem prolazne ili trajne epilacije. O prolaznoj (vosak i sl.) vjerojatno sve znate. Ja nemam dostatno znanje da Vam savjetujem bilo što u svezi eventualne trajne epilacije, pa Vam savjetujem da se interesirate o tome, možda i konzultirate dermatologa.