Endokrinologija i dijabetologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 215 | Broj poruka: 454

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


hormoni


Autor Poruka

danijela

04.01.2003. 02:53

imam 24 godine i cesto se osjecam malaksalo ,razdrazljivo i ponekad bih samo plakala. skoro sam napustila posao jer mi je bio previse stresan.bila sam kod doktora i izvadila krv i iz nalaza se vidi da imam manjak fe i tsh mi je 8.04 i i tlak mi je visok 140.doktor mi rekao da nije nista opasno i da moje psihicko stanje i bolest mogu biti posljjedica stresa ali i da zbog povecanog tsh mogu biti nervozna. nije mi dao nikakve ljekove . mozete mi reci vase misljenje i da li bi trebala uzimati neke ljekove. osim toga dok sam radila dogadjalo mi se da kad se iznerviram pocne me nesto stezati u grlu. da li to ima veze sa stitnjacom. krvna slika mi je dobra .

prim.dr. I. Pavlić-Renar, dr.med

03.02.2003. 16:42

Vrijednosti TSH su povišene no bez poznavanja ostalih razina hormona štitnjače u krvi ne mogu vam se reći imaju li vaše tegobe veze s bolešću štitnjače ili možda psihičkom napetošću. Obje vrste poremećaja vrlo su česte u mladih žena. Treba učiniti detaljan liječnički pregled, sve hormone štitnjače te ukoliko se bolešću štitnjače ne objasne vaše tegobe i liječenjem ne povuku simptomi, pregled psihijatra. Tek kada uzrok vaših tegoba bude pronađen biti će moguće pristupiti liječenju i riješavanju tegoba.Zbog manjaka željeza već sada bi trebalo započeti sa terapijom – nekim preparatom željeza