Endokrinologija i dijabetologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 215 | Broj poruka: 454

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Molim savjet


Autor Poruka

Marija

11.04.2002. 17:53

Bolujem od šećerne bolesti,tipa 2 od 1996.g. Imam 65 godina, visoka sam 160 cm i teška 70 kg. U ovoj godini razina šećera kreće se od 12 - 14 mmol. Urin 0; Ketoni 0; HbA1c 7,4%; Kolesterol 4,79; Trigliceridi 2,03 ; HDL 0,86.
Liječena sam tabletama glurenorm 2+2, uz obveznu dijetu. Na zadnjem pregledu kod dijabetologa rečeno mi je da moram na inzulin jer da poslije glurenorma ne dolazi u obzir nikakva druga terapija osim inzulina. Jako se plašim injekcija. Molim Vaše mišljenje i savijet postoji li lijek koji bi mogao pospješiti gušteraču na lučenje inzulina i poslije glurenorma( ili povećana terapija istih ).Unaprijed zahvalna.

Dr Ivana Pavlić Renar

01.05.2002. 00:38

primate maksimalnu dozu tableta i zamjena tableta koje primate nekim drugim sigurno ne bi učinila neku razliku. Razina Vašeg šećera u krvi je previsoka uz još previsoku tjelesnu težinu. Iz toga se ipak može zaključiti da u potpunosti ne prorvodite temeljno liječenje: dijetu i tjelovjžbu. ako ni uz maksimalno rigoroznu djetui tjelovježžbu prema Vašim mogućnostima ne bude poboljšanja, zaista je inzulin logičan nastavak terapije. Nemojt ga se bojati: to je prirodni hormon, najprirodniji način liječenja bolesti. Ne može ga se dati drugačije nego injekcijama, ali one su potkožne, vrlo finim iglama i zaista nisu bolne.