Endokrinologija i dijabetologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 215 | Broj poruka: 454

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


policisticni jajnici?


Autor Poruka

Malecka

14.03.2003. 19:49

Pozdrav! Imam 20 god. u poslednje vrijeme pojavile su mi se dlacice na licu kao i po tjelu (pojacana dlakavost) isla sam na ginekoloski pregled i ustanovljeno mi je da mi je lijevi jajnik policistican.Sada bi trebala na jos neke pretrage.Molim vas recite mi dali se "dlakavost" moze smanjiti nekim tabletama,cime te dlacice najbolje otkloniti..primjetila sam da sam jako postala depresivna izgubila volju za zivotom,ne izlazim i sve to..zbog problema koji mi se pojavio. Sto da radim???? Unaprijed hvala

prim.dr. I. Pavlić-Renar, dr.med

19.03.2003. 13:41

Vjerujem da vam je problem koji se je javio velik ali morate se pomiriti sa svojom dijagnozom i poceti rješavati probleme onako kako je to najbolje moguće.Od lokalnih metoda (metoda na mjestu pojave) za dlakavost efekt imaju jedino kozmetičke metode uklanjanja dlačica. Antiandrogeni hormoni zajedno sa popravljanjem razina hormona jajnika u većine žena umanje dlakavost. No takva terapija je ipak rijeđe potrebna. Više cista na jednom jajniku ne treba biti i poremećaj endokrine funkcije ni plodnosti. Važno je da se smirite i prihvatite savjet ginekologa a što se tiče dlačica: samo hrabro, prvo kozmetičarki pa zatim van u život i sve će vam biti lakše. Vjerojatno drugi niti ne primječuju vaš problem koliko vi sami.