Endokrinologija i dijabetologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 215 | Broj poruka: 454

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


stitnjaca-trudnoca


Autor Poruka

kristina

25.04.2003. 03:04

Imam 27 godina,a prije cetiri godine ustanovljena mi je hipertireoza.Terapiju sam zapocela athyrazolom koju i dalje koristim uz redoviti pregled krvne slike i hormona T3,T4 i TSH.Prosle godine u 12mjesecu ostala sam u drugom stanju ali sam imala spontani pobacaj.Uz redovite ginekoloske preglede nakon spontanog napravila sam ih ponovo.Svi nalazi bili su negativni,osim testa na rubeolu koji se pokazao pozitivan.U vrijeme trajanja trudnoce hormoni stitnjace su opet proradili tako da sam sada na terapiji kao prije cetiri godine kada mi je ustanovljena hipertireoza,(3#2,14 dana),(2#2,14dana) uz redovite preglede krvne slike i hormona.Obzirom da u skorije vrijeme planiram trudnocu,kada smanjim terapiju athyrazolom zanima me dali bi mogla imati problema u trudnoci?

prim.dr. I. Pavlić-Renar, dr.med

14.08.2003. 15:09

Dobro regulirana hipertireoza ( ona kod koje su uz terapiju vrijednosti hormona štitnjače uredni) nije kontraindikacija za trudnoću i zdravo dijete. Stoga, kada vaša tireoidna bolest bude izregulirana uz stalni nadzor liječnika samo naprijed i sretno.