Endokrinologija i dijabetologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 215 | Broj poruka: 454

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


žlijezde na vratu


Autor Poruka

ljiljana

15.10.2001. 12:07

Imam dvije djevojčice jedna ima 7, a druga 4 godine.Kada je starija ćerka imala nepunu godinu slučajno sam napipala žlijezde sa obje strane vrata neposredno iza žila na vratu.Pošli smo kod pedijatra koji je dao nalog za vađenje krvne slike,sve je bilo u redu i rekao je da nema potrebe za bilo kakvim daljim analizama.Ona je inače visoko i mršavo dijete i to je pripisao njenoj građi.Ona danas ima 7 godina i dalje su prisutne žlijezdice,pokretne su.Mlađa ćerkica ima iste takve na vratu...
Šta Vi mislite o tome? Da li ima potrebe da ponovo pokrećem to pitanje? Napominjem da su obje zdrava djeca sa kojima nikada nijesam imala problema. Šta može biti razlog stalnog prisustva tih žlijezda i da li će ih imati čitavog zivota?

dr.sc.Ivana Pavlić-Renar

16.10.2001. 20:32

Vaše se ptanje odnosi na limfne žlijezde na vratu. Iako ime (žlijezde) sugerira endokrinološki problem, ovo pitanje je bolje uputiti specijalisti za dječje bolesti, pa Vam savjetujem da ga uputite na pedijatrijski forum.