Kardiologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 159 | Broj poruka: 473

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Bol u prsima i povremena tahikardija


Autor Poruka

popay

29.02.2012. 09:50

Postovanje,

Imam 20 godina i od nedavno (nekih pola godine) tu i tamo me zaboli ostro u predjelu srca, lijeva strana i to SAMO kada duboko udahnem ..
Prije koi mjesec je to postalo malo ucestalije, zatrcim se, isforsiram pluca i cim idem duboko udahnit, pocne ta bol (dakle, oko srca) ..

Inace pusim vec 4 godine, NE pijem, ne uzimam nikakve ljekove i do svoje 16-e sam uredno trenirao 2 sporta ...
Do prije pola godine nisam imao problema nikakvih, no eto, stvari se mjenjaju ...

Do doktorice nisam bio jos, ici cu no prije toga zelim cuti vase uvazeno misljenje kao specijalist, dali je ovo nesto za zabrinut se, i ako je ili nije, o cemu se uopce radi, dali je srce, krvne zile ili pak pluca ...

Svejedno cu ici do doktora, no cijenio bih vas uvid u to ...


Srdacan pozdrav

mladendj

02.03.2012. 11:15

Postovanje,

imam 21 godinu, rekreativno se bavim sportom, povremeno sam izlozen stresu, nekad se nerviram zbog sitnica... Vec pet dana imam neugodan osjecaj u grudima, vise nalik probadanju... Javlja se cesto kad odmaram i u nocnim satima. Pored toga, ispod pazuha stalno osjecam neko zatezanje, koje se nekad prosii na vrat. Probadanje u grudima traje nekoliko sekundi i imam osjecaj da mi srce "preskace". Sve ovo osjecam pet dana, dan nakon sto sam igrao kosarku poslije duze pauze ( ne znam da li je to vazno i povezano s tim ). Pritisak mi je normalan 120/70, a radio sam i EKG ( ali je bilo kratko, samo nekoliko sekundi, najvise minut) i nisu uocene nikakve nepravilnosti. Molim Vas da mi date svoje misljenje u vezi ovoga. Hvala unaprijed.

Doc. dr. sc. Robert Bernat, dr. med.

16.04.2012. 15:00

Po opisu, kod osobe od 20 godina vjerojatnost ozbiljne bolesti srca je vrlo mala. Tegobe koje navodite nisu alarmantne. Ako ste zabrinuti, trebate se javiti svom liječniku obiteljske medicine, pa ev. kardiologu.

Doc. dr. sc. Robert Bernat, dr. med.

16.04.2012. 15:00

Osobi od 21 godine, isti odgovor kao i prethodnoj.