Kardiologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 159 | Broj poruka: 473

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


atenolol


Autor Poruka

26.05.2010. 14:00

Poštovani doktore,
rađen mi je ehokariografski nalaz :
- telesistolički prolaps mitralne valvule, sa blagom mitralnom insuficijencijom, blaga trikuspidalna i plućna insuficijencija
(Kaviteti : norm. dimenzije, sistolička i dijastolička funkcija LV-a uredna, kontinuitet septuma održan). Perikrd : b.o.
Doktor mi je propisao atenolol jedan puta na dan po 50mg, s obzirom da imam dosta nizak tlak i jako malo otkucaja čak 48otkucaja u minuti, onda mi je smanjio na pola tablete dnevno. Osjećam se dosta loše poslije tih tableta ali doktor uporno tvrdi da ih moram i dalje piti, pa me zanim vaše mišljenje, ?
Unaprijed hvala

Doc. dr. sc. Robert Bernat, dr. med.

29.05.2010. 17:05

Poštovani,

u Vašem upitu je možda premalo podataka za precizan odgovor, ali ono što mogu sa sisgurnošću reći je da nikako ne mogu povezati samo nalaz ultrazvuka srca koji navodite s potrebom uzimanja atenolola. To nema veze jedno s drugim. Mislim da biste morali potražiti kardiologa.

obojana

21.05.2012. 14:25

Postovani,
Imam 32 godine. Prilikom rutinskog sistematskog pregleda utvrdjen mi je poviseni krvni tlak. Prvi dan iznosio je 138/95 a drugi dan 145/90.
Lijecnik mi je pripisao atenolol 50, jednu tabletu dnevno. Svi ostali testovi su mi uredu.
Radim na cruiseru, svaki dan i prilicno je stresno. Nemam pristupa nekom drugom doktoru ili kardiologu. Slazem se da visoki tlak treba lijeciti sustavno i cijeli zivot ali isto tako mi je malo preishitreno prepisivati beta blokator bez temeljitijih testova, razgovora, povijesti bolesti... Da skratim, ne vjerujem Amerikancima i njihovom sustavu lijecenja-tableta za sve!!
Kuci idem za mjecec dana i rado bih pricekala i razgovarala s doktorima kod kuce.
Bilo kakav savjet ili osvrt je dobrodosao. happy
Zahvaljujem,
Goga

Doc. dr. sc. Robert Bernat, dr. med.

07.07.2012. 16:05

Ovaj tlak nije neka drama, bolje se prije posavjetovati i otići na pregled internisti.