Kardiologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 159 | Broj poruka: 473

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Ubrzano lupanje srca


Autor Poruka

mpavic

07.10.2011. 17:35

Poštovani, imam 23 godine i nemam nikakvih zdravstvenih problema osim sljedećeg. Od srednje škole imam povremeno ubrzano lupanje srca koje je tada uvijek bilo potaknuto nekakvim naporom ili strahom (npr. zalupljena vrata) i do nedavno (zadnjih mjesec dana) bilo je dosta rijetko. U to vrijeme posjetila sam doktora i on je rekao da je to normalno za adolescente. Sada mi se to događa i bez ikakvog povoda par puta tjedno i imam osjećaj da ću dobiti srčani udar (gornji dio tijela mi se nerijetko trese koliko je kucanje jako). To traje od 2-3min do desetak minuta. U obitelji nemam srčanih bolesnika. Možete li mi, molim Vas, reći što bi to moglo biti? Hvala i lijep pozdrav!

bananica

26.10.2011. 00:15

Postovani,imam slicne probleme kao ova cura,ubrzano lupanje srca,nemoc u nogamai rukama.To me najvise uhvati nocu.Obratila sam se svom lijecniku opce prakse koji me je pregledao i rekao da je s njegove strane sve u redu i misli da je to sve na nervnoj bazi,pa mi je prepisao MISAR o,5mg koji popijem prije spavanje i bude mi dobro.Ja mislim također da je meni to psihicki,pa me zanima dali je rjesenje da i dalje pijem misar ili da odem dalje na neke pretrage i dali iste stvaraju ovisnost kad se dulje piju?Hvala

Doc. dr. sc. Robert Bernat, dr. med.

11.02.2012. 11:35

Odgovor na oba upita:

Načelno s velikom sigurnošću možemo reći da se ne radi o opasnom stanju. Ipak, ako osoba ima smetnje, nije loše napraviti barem osnovne ambulantne pretrage koje mogu potvrditi ovakvu procjenu - razgovor s liječnikom (u ovom slučaju vjerojatno najbolje karidologom) pregled, određene krvne nalaze (uključujući hormone štitnjače), UZV srca, Holter EKG-a i UZV srca. To je vjerojatno više nego dovoljno da se postavi prava dijagnoza ili umiri pacijenta.

maksimilijan

11.03.2012. 12:25

postovani ! Do sad nisam imao probleme sa srce a sada slucajno na sistematskom pregledu juce rekli su mi da imam tahikardiju.Inace imam 32 godine pusim,pijem kafu alkohol uopste ne pijem i hteo sam da pitam dali to je nesto stvarno opasno.Inace osetio sam i nekoliko puta pre da mi srce lupa brze dok mirujem.Hvala vam!!!

Doc. dr. sc. Robert Bernat, dr. med.

16.04.2012. 16:10

Tahikardija nije dijagnoza. Trebalo bi vidjeti vaš EKG i možda 24-satni Holter EKG-a.

mateaaaa

29.05.2013. 20:05

Postovani,
Decko mi se zali na probleme sa srcem. Ima 18 godina. Sinoc na treningu mu je odjednom postalo lose, i kaze da mu se srce nije smirilo 5min, i da je imao preko 150 otkucaja. Kasnije se malo smirilo, ali danas mu je nakon sto je podignuo frenda opet bilo tako. Osjeca se kao da mu je srce "rastegnuto" i nesto ga stisce. Od cega to moze biti i u cemu je problem?

Doc. dr. sc. Robert Bernat, dr. med.

05.07.2013. 10:00

Premalo podataka za odgovor. Ako se simptomi ponavlaju, javiti se na kardiološki pregled.

Napomena: savjeti putem interneta su općenite preporuke i ne mogu zamijeniti uobičajeni liječnički pregled u ordinaciji.

lopez

11.07.2013. 21:40

Pozdrav...
Jutros kad sam se probudio osjetio sam ubrzano lupanje srca,kao da hoce da iskoci,takav osjecaj imam.
Cim legnem odma se pojaca,a dok se krecem sve je u redu nema tog lupanja,samo osjetim blagu bol priliko disanja.
Da li je mogu od previse kofeina da se to desi...
Hvala unapred

Vidall44

22.07.2013. 16:30

Poštovani, imam 21 godinu. Trenirala sam rukomet 12 godina i u početku je sve bilo normalno, znala sam osjetiti blago preskakanje srca pri većem naporu, ali nisam imala ozbiljnijih problema do prije 4 godine. Naime, i pri najmanjem naporu ( na samom početku treninga na zagrijavanju, dok sam šetala pa čak i kad sam sjedila u školi) osjetila sam preskakanje srca uz povećan broj otkucaja, vrtoglavicu, ostajala sam bez zraka, zacrnilo mi se pred očima, tlak mi je drastično pao. Mislila sam da nemam kondicije mada sam trenirala svaki dan, nekad i dva puta dnevno. Sve se svelo na to da više ni po stepenicama nisam mogla, a da mi srce ne počne ubrzano lupat i da mi se ne vrti. Više nije bilo pravila kad se to događalo, pod velikim naporom ili dok sam sjedila, svejedno bi me ulovilo. Poslali su me internisti, napravila sam Ekg i nalazi su bili uredni, broj otkucaja je bio povišen, ali ništa strašno. Doktorica je rekla da stanem s bilo kakvim aktivnostima dok ne napravimo kompletne pretrage. Tad sam i prestala trenirati jer sam se bojala da mi od napora ne stane srce i zato nisam napravila pretrage do kraja. Međutim, zadnjih par mjeseci mi se opet pogoršalo, srce mi preskače, otkucaji znaju biti iznad 120, osjećam bol u prsima i stezanje srca, ali još više me muči to što znam užasno kašljati i ostajati bez zraka i sve više imam osjećaj da nešto nije u redu s plućima.. Zna me satima, pa čak i danima boljeti u prsima, pa je onda par dana u redu, pa me opet boli.

Doc. dr. sc. Robert Bernat, dr. med.

15.09.2013. 22:40

Tegobe koje opisujete zahtijevale bi detaljan pregled kardiologa. trebalo bi vidjeti sam EKG, nadalje pogledati ultrazvuk srca i vjerojatno Holter EKG-a. S ovim bismo nalazima mogli nešto preciznije reći o stanju.