Kardiologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 159 | Broj poruka: 473

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


kateterizacija srca kod djece


Autor Poruka

mirela2

03.01.2012. 12:50

Prvo da Vam zazelim sve najbolje u 2012god.Imam sina od 4god.od rodjenja ima srcanu manu tj.mali interatrijalni šant,lako deformisana aortalna valvula sa umjerenom aortalnom regurgitacijom i sumnja na stenozu jedne od pulmonalnih vena.Nema nikakve terapije niti kakvih ogranicenja.Za dvadesetak dana trebamo raditi kateterizaciju srca vjerovatno zbog te sumnje na stenozu,pa me zanima kakav je to zahvat i dali je opasan,kakva je procedura samog zahvata,inace to bi se radilo na pedijatriskoj klinici Jezero u Sarajevu.Unaprijed hvala.

Doc. dr. sc. Robert Bernat, dr. med.

11.02.2012. 11:35

Ova se pretraga radi u anesteziji, a sastoji se u ulasku tankom cjevčicom (kateterom) i krvožilni sustav, prikazu srčanih šupljina i žila pomoću kontrastnog sredstva koje se primjenjuje putem ovog katetera, te mjerenju tlakova u pojedinim dijelovima cirkulacijskog sustava. Sigurno je najbolje da o tome detaljno pričate s liječnikom koji će stvarno raditi ovu pretragu.