Kardiologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 159 | Broj poruka: 473

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Da li je potrebna premosnica?


Autor Poruka

tea_pu

11.01.2012. 13:05

Pozdrav! Tata mi je u srpnju ove godine preživio 3 infarkta. Odvežen je na hitnu, ustanovili su da je imao infarkt i sa kolima hitne pomoći je odvežen u Rijeku na Sušak na koronarografiju. Ugrađena su mu 2 titan stenta i balon. Ostao je u bolnici tjedan dana i prebačen u Opatiju na rehabilitaciju 3 tjedna. Naručen je bio za ponovnu koronarografiju 9.siječnja na Sušaku. Planirano je da mu ugrade još 2 titan stenta, ali nisu mogli ničime probiti začepljenu venu pa mu je preporučena premosnica. To mu je doktor samo napomenuo dok mu je radio koronarografiju. Nakon toga, kada je moj tata htio razgovarati s doktorom, dokor je otišao dalje svojim poslom. Mama i ja smo htjele dobiti nekakve informacije, ali doktor nije bio slobodan. Pušten je iz bolnice odmah drugi dan bez ikakvih informacija. Sad mene zanima koliko je ta premosnica riskantna, koliko mu je potrebna, koliki je oporavak? Da li postoji neki drugi način liječenja ili mu je samo to preostalo. Tata je 1960.godište, nikad prije zdravstvenih problema, pušač je, sve nalaze koje je radio nakon tog infarkta su mu odlični. Doktor na Sušaku kaže da mu nije jasno kako sa tako dobrim zdravstvenim stanjem je imao infarkt, ali njegov tata je umro prije 4 godine od srca, pretpostavljaju da je to genetski. Unaprijed zahvaljujem odgovoru. Lijep pozdrav

Doc. dr. sc. Robert Bernat, dr. med.

20.01.2012. 16:50

Pitanje je dobro. Za pravi odgovor bih (ili netko drugi) morao vidjeti CD s nalazom filma koronarografije, na pregledu u ambulanti, bez toga vam ne mogu dati dobar odgovor.

tea_pu

30.01.2012. 09:25

Ali doktori sa Sušaka ne daju nikakav CD sa filmom.. Recite mi da li on može u Magdalenu na pregled sa uputnicom, da li je može dobiti od svog doktora ili je to privatna klinika?

Doc. dr. sc. Robert Bernat, dr. med.

11.02.2012. 11:35

Načelno, CD s filmom koronarografije je dokument na koji pacijent ima pravo i trebao bi se moći pribaviti, to je uobičajena pojava i bolesnici s takvim nalazom i iz naše bolnice nerijetko traže drugo mišljenje, pa im treba CD. Bez toga je malo teško dati dobar odgovor, jer je taj nalaz u baš tome obliku ključan. U našu se ustanovu možete bez problema naručiti na pregled (najbolje je kontaktirati službu za pacijente, podaci su na webu).