Kardiologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 159 | Broj poruka: 473

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Proširene vene


Autor Poruka

vedrich

15.11.2012. 20:15

Poštovani,

nisam znala gdje i kome da postavim pitanje pa postavljam ovdje (ispričavam se ako tema negdje postoji, nisam ju naašla)

Imam 22 godine i otekla mi je vena na desnoj nozi u predjelu koljena samo sa starne s nutarnje strane noge. Nisam pridavala nekoj važnosti jer sam mislla da sam se mozda udarila pa da je nešto nateklo, iako me nije boljelo.
Na kraju nakon tjedan dana otišla sam doktorici koja je rekla da mi je to proširena vena i da je vjerovatno kod mene u pitanju genetika (nisam pretila ) te mi je rekla da pijem ujutro andol 100 i da ujutro i navecer mazem s Lioton 1000 gelom... e sad, otkako ja to radim mene je to pocelo peckat ponekad u hodu, nije se nesto povecalo isto je ko prije, nije jako iskocila i otekla ali se osjeti na dodir pristima,.... cak se ni ne vidi toliko....

Mene zanima jel to sad mora peckat tako i hoće li se to povući do kraja ili je ona sad iskočila i ostat će tako dok se ne smislim uklonit ju??
Nasljedila sam vjerovatno od oca, jer on ima vene na nogama jako vidljive, ali ga nisu nikad boljele a estetski mu ne smetaju pa ih nije uklanjao, a meni smeta sto se vidi, tj sto bi se moglo vidjti ako jače otekne... zato me zanima hoće li se povući ili ipak moram razmišljat da ju uklonim?


Unaprijeg hvala na odgovoru,
lijep pozdrav!

Doc. dr. sc. Robert Bernat, dr. med.

11.12.2012. 21:30

Ova se pitanja trebaju postaviti (ali na izravnom pregledu, jer opisno je to teško reći) liječniku specijalistu za probleme vena - flebolog/angiolog ili vaskularni kirurg.