Kardiologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 159 | Broj poruka: 473

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Srčana mana i kontracepcijske pilule


Autor Poruka

shanti.gloria

29.05.2012. 16:00

Poštovani,

javljam Vam se iz razloga sto od 2.g. zivota imam dijagnosticiranu srcanu manu - aortalnu stenozu i od prije 2 tjedna sam pocela piti kontracepcijske pilule "YAZ". Pocela sam ih piti bez prethodno napravljenih krvnih pretraga (ginekologica mi je samo prepisala tablete bez pretraga, misleći da ih ja svejedno mogu piti i zna za moju srcanu manu). Naknadno sam se informirala i procitala u uputama za spomenute pilule "YAZ" da, izmedju ostalih, ih ne bi smjeli konzumirati osobe koje pate od nekih srcanih mana, odnosno - aortalne stenoze. Pa me sad zanima Vase misljenje o tome, mogu li mi one naskoditi? Inace, pijem ih oko 2 tjedna i bas jutros sam imala grceve u srcanom misicu koji su trajali skoro sat vremena. Znam ih inace povremeno imati, no nikad ne traju toliko.
Da napomenem, nikakve druge tablete ne pijem, osim navedenih. Inace, imam 26 godina.

Trenutno cekam upis kod jendog kardiologa na Rebru, zato nisam u mogucnosti rijesiti to odmah, pa se obracam Vama i molim Vas za strucno misljenje-da li da ih nastavim piti, napravim krvne pretrage ili?


Unaprijed se zahvaljujem,


GZ

shanti.gloria

16.06.2012. 16:35

Hvala Vam lijepa na odgovoru! happy

shanti.gloria

16.06.2012. 16:35

Toliko o kvaliteti našeg zdravstva.....