Oftalmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 170 | Broj poruka: 659

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Crvenilo lijevog oka unutarnja strana


Autor Poruka

Augenblick

24.11.2013. 13:20

Primjetio sam krvavu pjegu na lijevom oku s unutarnje strane, bilo je to i ranije no samo je nestajalo nakon nekoliko dana, ali ovaj puta ostaje. Poneki puta imam iritaciju očnog kapka, osječaj svrbeža. Trošim lijek Alopurinol za regulaciju kiseline, a u starosnoj dobi od 69 godina Imam i naočale za čitanje. Moje pitanje kako se posavjetovati sa kućnim liječnikom, što obavezno reći , a što je manje vžno ili je potreba za specijalistom oftamologom.

dr. sc. Adrian Lukenda, dr. med.

25.11.2013. 23:20

Po opisu se čini kako se radi o hiposfagmi, ekhimomu, odnosno krvarenju u i ispod sluznice (spojnice) tog dijela oka. Ukoliko nije uzrokovano udarcem u oko, navedeno stanje nije opasno po vaše oko i vid, no bilo bi poželjno provjeriti postoji li neki drugi razlog zbog puknuća krvne žile. Preporučio bih da provjerite krvni tlak te, ukoliko se krvarenje dogodilo više puta, dogovorite i neke druge pretrage, poput razine šećera u krvi ili koagulograma, u suradnji s Vašim obiteljskim liječnikom.

Kako crvenilo na unutarnjoj strani oka može biti prisutno i kod nekih drugih bolesti oka, najsigurnije je napraviti pregled na procjepnoj svjetiljci u oftalmološkoj ordinaciji gdje se sa sigurnošću može utvrditi o čemu se radi.