Oftalmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 170 | Broj poruka: 659

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Crvenilo u bjeloočnici


Autor Poruka

foxsmoulder

27.03.2020. 14:40

Postovani! Imam 20 godina i vec tjedan dana mi je jedan dio bjeloocnice crven, tj. izrazena mi je crvena žilica u oku i to ne prolazi. Izgleda kao da je kapilara pukla. Nisam strucan pa ne znam dobro objasniti Nemam nikakvih tegoba oko toga i vid mi je normalan i ne nosim naocale. Mozete li ovako reci o cemu je rijec i trebam li posjet lijecniku?

foxsmoulder

27.03.2020. 16:30

Da se tocnije izrazim, ne izgleda kao da mi je pukla kapilara jer nema krvi nego mi je ta jedna kapilara samo izrazena, veca je od ostalih. Jasno se vidi pogledom prema oku sto inace nije slucaj. Mozda kao neka alergija ili nadrazenost nakon kupanja ili trljanja samo sto ovo traje vec tjedan dana

dr. sc. Adrian Lukenda, dr. med.

02.04.2020. 01:20

Moguće je kako se radi samo o izraženijoj krvnoj žili, no slično može izgledati i oblik episkleritisa ili neke druge bolesti oka što se može uspješno liječiti kapima. Preporučujem Vam zbog toga ipak oftalmološki pregled ili eventualno prethodno slanje slike vašeg oka e-mailom poliklinici zbog trenutne situacije s epidemijom koronavirusa.