Oftalmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 170 | Broj poruka: 659

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Halacion


Autor Poruka

Plavaptica03

24.02.2020. 10:30

Poštovani doktore,
Molim Vas za pomoć.
Naime, dobila sam ječmenac prije otprilike pola godine na jednom oku. Upala je bila žestoka, pila sam antibiotik uz kapi i mast. Međutim, ostao je halacion.
Bila sam jednom operirati ali nije do kraja bila uspješna operacija te sam opet otišla operirati pri čemu mi je rečeno da je halacion pukao a i osjetila sam nekakvu tekucinu u oku pri zahvatu.
Trenutno ne mogu baš procijeniti kakvo je stanje jer je još pod oteklinom oko ali pod prstom osjećam nešto, ne znam je li ožiljak od zahvata ili je moguće da opet operacija nije uspjela?
Svakako prestrašena sam jer sam čitala da su moguće komplikacije od operacije ali i samog halaciona pa ako mi možete reći nešto o mom slučaju.
Hvala i pozdrav

dr. sc. Adrian Lukenda, dr. med.

05.03.2020. 13:20

Područje vjeđe je vrlo prokrvljeno tako da je mogućnost infekcije kao glavne komplikacije iznimno malena. Ukoliko se pojavi recidiv istog ječmenca savjetujem vam da promijenite operatera.