Oftalmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 170 | Broj poruka: 659

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Dg Conjuctivitis acuta o.sin


Autor Poruka

Lolica144

05.10.2016. 09:35

Poštovani, jučer je bio 8 dan kako je dečku lijevo oko cijelo krvavo, ujutro kad se probudi sljepljeno, suzi, smeta mu svjetlost. 5 dan na moj nagovor je počeo kapati i mazati Tobrexom ali nije bilo poboljšanja i jučer smo bili na oftalmološkoj ambulanti. Ne znam čime su mu isprali oko ali malo mu je bilo bolje nekih 2 sata, dobio je ambulanti list BM o.u: desno uredan nalaz, lijevo mješoviti podražaj spojnice, stromalni infiltrati rožnice u gornjem dijelu, Tyndall neg., zjenica reagira na svjetlo. DG: Conjuctivitis acuta o.sin; TH:Ciloxan kapi svakih sat vremena, Chloramphenicol mast 2x i per os Citeral 2x500 mg.
Obišli smo ne znam ni sama koliko ljekarni u Osijeku no tu navedenu mast niamo dobili, umjesto Citerala dobio je Ciprofoksacin 500 mg. Dok je bio u ambulanti rekli su mu da bi kapanjem trebao izači krmelj/sluz ne znam točno, ali ništa se ne događa kada mu kapam oko. U petak je ponovno naručen u OFH, ne znam dali da traži da ide na bris oka! Smatram da bi trebao otići i ako ga iz OFH ambulante ne pošalju. Molim Vas vaš savjet jer se ovo sve odužilo

dr. sc. Adrian Lukenda, dr. med.

07.10.2016. 10:00

Kod crvenila i sekreta, koji su prvi znakovi upale oka, potrebno je odmah reagirati. Ako liječenje počne kasnije, kao u ovom slučaju, potrebno je puno više vremena kako bi se se stanje izliječilo, a i mogućnost trajnih posljedica je veća.
Za sada je najvažnije da pažljivo slijedi upute i dolazi redovito na kontrole gdje će mu liječnici dalje objasniti kako dalje postupati te kada bi se eventualno mogao uzeti bris oka.