Oftalmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 170 | Broj poruka: 659

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Iznenadna bol i natecenost oka


Autor Poruka

Elii_i

25.04.2016. 10:40

Postovani,
jucer poslijepodne osjetila sam lagan svrbez lijevog oka, uz svrbez je postojala i bol no iskljucivo prilikom dodira oka. Bol bih opisala kao pritisak, na podrucju cijeloga oka ili cak malo vise na unutrasnjoj strani. Predvecer gledajuci tv ili pricajuci sa familijom, znalo se desiti da mi se to oko zamagli no kada se bolje fokusiram sve bude ok. Jutros sam se probudila uz zatezanje oka, nisam znala o cemu se radi ali pogledom u ogledalo vidjela sam da je nateceno. Ne suzi, nije crveno samo je nateceno, cak mislim da je vise natecena desna strana lijevog oka i na toj desnoj strani osjetim i dalje bol ali ne samo prilikom dodira nego stalnu bol. Nemam dioptriju, nisam alergicna i do do sada nisam nikada imala problema s okom. Moj najveci problem je ne pranje ruku, mislila sam je to razlog..no citajuci po forumu moglo bi biti bilo sta? Hvala

dr. sc. Adrian Lukenda, dr. med.

28.04.2016. 14:40

Dobro ste naveli, oko može biti natečeno zbog mnogih razloga. Jedan od njih je i alergija, posebno ukoliko osjećate svrbež. Preporučio bih Vam da se javite na oftalmološki pregled kako bi se utvrdilo o čemu se radi.