Oftalmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 170 | Broj poruka: 659

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


mast za oči


Autor Poruka

dunja1120

16.04.2013. 00:35

Poštovani,
kao dijete imala sam problema s alergijom,točnije ambrozijom. U pubertetu sam znala imati alergijski konjuktivitis.Oči su mi bile izvana crvene i koža oko njih je bila suha,te su se usnice ljuštile. Oftamolog mi je prepisao maxidex mast za oči. S masti sam mazala i oči(izvana) i usne i alergija se odmah povukla. To je bilo prije otrprilike 8 godina. Dan danas mi se zna izbaciti crvenilo,a jedini spas mi je maxidex pa ga znam koristiti ponekad. Pošto znam da je to kortikosteroidna mast,zanima me smijem li ja nju i dalje koristiti? Mogu još napomenuti da ponekad nosim leće.Hvala,LP

dr. sc. Adrian Lukenda, dr. med.

17.04.2013. 12:00

Kortikosteroidne masti, poput masti koju ste naveli, vrlo su učinkovite u navedenim stanjima, no imaju i mnogo nuspojava pogotovo ukoliko se primjenjuju kroz duže vrijeme.

Danas postoje i blaži lijekovi kojima je moguće kontrolirati alergije, te bih Vam svakako preporučio da se o pravoj terapiji za alergijski konjunktivitis i alergijski edem vjeđa konzultirate s oftalmologom. Isto vrijedi i za lokalnu primjenu bilo kakvih lijekova za vrijeme nošenja kontaktnih leća.