Oftalmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 170 | Broj poruka: 659

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Povećana zjenica


Autor Poruka

Ninazg1488

12.11.2022. 19:20

Poštovani doktore,
imam 25 godina i jučer sam primijetila da mi je desna zjenica bila dosta veća u odnosu na lijevu. Nakon pola sata, zjenica se vratila u normalu. To mi se dogodilo prvi puta u životu i jako sam se prepala. Inače sam administrator te puno vremena provodim pred kompjuterom. Zanima mr: Može li povećanje zjenice biti povezano sa pojavom dioptrije? Imam li razloga za brigu? Budući da se pojavilo samo jednom, da li je moguće da je stanje bezazleno?
Planirala sam se naručiti privatno na kompletan oftamološki pregled ali ne znam da li u sklopu kompletnog oftamološkog pregleda obavljaju i testove za provjeru mog stanja?
Hvala unaprijed na odgovoru.

dr. sc. Adrian Lukenda, dr. med.

29.12.2022. 01:10

Povećanje zjenice ne može biti povezano s pojavom dioptrije. Kratkotrajna promjena kao u vašem slučaju najvjerojatnije je bezopasna.
Međutim, kod novonastalih promjena u veličini zjenice treba biti oprezan jer mogu upućivati na ozbiljne bolesti. Svakako prije pregleda recite oftalmologu za vaš simptom kako bi mogao detaljno provjeriti veličinu i reakcije vaših zjenica.