Oftalmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 170 | Broj poruka: 659

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pritisak u oku


Autor Poruka

cokolada6666

14.05.2013. 11:00

Pozdrav, mene vec duze vrijeme muci pritisak u lijevom oku,isla sam kod oftalmologa na pregled,mjerio mi je dioptriju i ocni tlak i to 2x.prvi put kad mi je mjerio na lijevom oku mi je bio tlak 18(valjda mmHg)a na desnom 14,zatim sa dosla za par dana rano ujutro mjeriti pa je na oba bilo 16 i onda me dalje uputio neurologu,to je bilo u 2.mjesecu ali ja jos nisam nigdje dalje otisla jer nisam imala bas vremena a ni volje za cekati.pa me zanima sto vi mislite o tome.i da nosila sam dioptrijske naocale ,mislim da mi je bila neka mala diptrija +0,5,da li je moguce da mi je to napravilo vise stete nego koristi?hvala

dr. sc. Adrian Lukenda, dr. med.

15.05.2013. 22:50

Na osnovi navedenog je teško je točno odrediti problem. Važno je razlikovati povišen očni tlak (pritisak) koji može biti opasan na duži rok, a da to većina pacijenata ni ne primjeti, od osjećaja pritiska u očima koji može biti uzrokovan različitim promjenama u očima ili oko očiju. Ovisno o kojim promjenama se radi, može se napraviti očni pregled, neurološki pregled, pregled paranazalnih sinusa itd. Ukoliko vam je povišen očni tlak ili imate promjene na očnom živcu, svakako trebate redovito ići na kontrole jer se može raditi o glaukomu.