Oftalmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 137 | Broj poruka: 551

Adrian Lukenda, dr. med.

Očna poliklinika OPTO CENTAR
Zagreb, Vlaška 64


Problem s perifernim vidom


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

ivanajovano

18.07.2018. 10:15

Poštovani,
Već nekoliko dana mi se često dešava da perifernim vidom vidim neke pokrete koji se ne dešavaju. Npr, dok sedim tako da mi se prozor nalazi sa strane, učini mi se da vidim pokret kao da je neko prošao pored, ili dok usisavam - učini mi se da perifernim vidom vidim crnu mrlju, koje nema kada pogledam u tom pravcu. Dešavalo mi se to i ranije ponekad, ali je u poslednjih nekoliko dana vrlo učestalo.
Inače nikada nisam imala problema sa očima. Da li to može biti posledica umora ili preforsiranja očiju (nakon ispitnog roka) ili bi trebalo da proverim vid?
Unapred zahvalna

Adrian Lukenda, dr. med.

20.07.2018. 15:25

Prema Vašem opisu vjerojatno se radi o takozvanim „plivajućim“, pomičnim zamućenjima koje su najvjerojatnije posljedica degenerativnih promjena gela koji tvori staklasto tijelo u oku. Kako su se simptomi pojavili nedavno, obavezno se javite na kompletni pregled oka sa širenjem zjenica kako bi oftalmolog isključio rijetke ali opasne promjene na očnoj pozadini.