Oftalmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 170 | Broj poruka: 659

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Problem sa jednim okom


Autor Poruka

Natalia7549

16.01.2023. 23:00

Prije tjedan dana nakon napadaja panike sam počela imati smetnje na jednom oku, u vidu kao da mi nešto neodređeno smeta. Kao da mi nešto prozirno smeta, nije oštar vid. To nekad skroz nestane a nekad je tu. Ponekad imam osjećaj da što više i duže o tome razmišljam da ono zapravo i smeta. Naručila sam se greškom kod optičara umjesto u doktora, ona je rekla da je sve u redu osim što je valjda vidjela malu mrlju kod pupile. Svakako se planiram naručiti na pravi pregled, ali što bi to moglo značiti? Nekako sam stekla dojam da je ta smetnja vezana za moju anksioznost.

zoranam

22.01.2023. 23:20

Postovani, operisala sam strabizam pre 16 godina, sada imam 21
Jos uvek nosim naocare, dioptrija je +0.5, ali imam problem kada zatvorim levo oko, i hocu da procitam tekst sa desnim, vidim nejasno, i kako duze drzim zatvoreno levo oko, ja na desnom sve slabije vidim
Kao da vidim tamnije, sve mi je mracnije i nejasno vidim.
Sta bi to moglo biti?

dr. sc. Adrian Lukenda, dr. med.

21.02.2023. 14:15

Natalia, svakako napravite očni pregled kako bi se isključile moguće bolesti oka kao uzrok vaših simptoma. Također, važno je da slijedite preporuke stručnjaka vezano uz napadaje panike.

dr. sc. Adrian Lukenda, dr. med.

21.02.2023. 14:15

Zorana, svaki nagli pad vida, posebno na jednom oku, razlog je za hitan odlazak oftalmologu.