Oftalmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 155 | Broj poruka: 612

dr. sc. Adrian Lukenda, dr. med.

Očna poliklinika OPTO CENTAR
Zagreb, Vlaška 64


Strabizam?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

nixy86

23.11.2021. 23:25

Poštovani, imam sina koji je star 6 i pol mjeseci. Do sada mi se sve činilo ok s okicama i nitko od doktora mi nikad ništa nije spominjao. Međutim, večeras je moja mama došla u posjetu i rekla da je primijetila kako mu lijevo oko '' bježi'' prema nosu. Dok sam ga s premala na spavanje i meni se učinilo par puta da mu se to događa. Nije jako primjetni, ali sada mi to ne izlazi iz glave. Ona kaže da ne brinem da je to normalno, ali prema onom što sam pročitala na internetu to se nebi smijelo dešavati nakon 6 mjeseci starosti. Molim vas recite mi dali imam razloga za brigu i dali i kome se trebam javiti? Inaće beba je 12 sati nakon rođenja imala konvulzije, zbrinuta je na neonatologiji. Konvulzije se nisu ponavljale. Praćen je sa strane neurologa i fizijatra i sve je u redu za sada, UZV mozga i eeg uredni. Hvala vam najlijepša na odgovoru, lp iz Pule, mama Nika

dr. sc. Adrian Lukenda, dr. med.

02.12.2021. 13:55

Strabizam nije rijedak i ima ga otprilike jedno od dvadesetoro djece. Treba ga razlikovati od takozvanog pseudostrabizma kod kojeg se, zbog građe nosa ili postojanja unutarnjeg nabora kože, može dobiti dojam da se oko nalazi u kutu iako je pogled pravilno usmjeren.

Kako je u ranoj dobi u podlozi strabizma često slabovidnost jednog ili oba oka koja se može liječiti preporučio bi vam pregled kod dječjeg oftalmologa - strabologa. To je posebno važno ako primijetite da dijete često trepće, stišće oči, teže prati predmete ili naginje glavu.

nixy86

05.12.2021. 12:40

Hvala vam na odgovoru. Od kad sam vam pisala nisam primijetila više da oko ide prema nosu, osim jednom i to na slici. Stvarno ga pratim i ne izgleda mi da oko bježi. Što se tiče ostalih simptoma koji ste naveli nema niti jedan, osim što je neko vrijeme držao glavicu nagnutu na lijevu stranu stalno, ali to je po riječima fizijatricw bio tortikolis koji smo vježbicama skoro pa skroz makli. Ali svakako ću nam ugovoriti pregled kod oftalmologa, pa neka ga pogleda za svaki slučaj. Svako dobro doktore vam želimo i šaljemo lijep pozdrav iz Pule.

dr. sc. Adrian Lukenda, dr. med.

06.12.2021. 13:00

Hvala i lijep pozdrav Puli.