Oftalmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 170 | Broj poruka: 659

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Problem u ocima


Autor Poruka

sami1

01.04.2020. 10:40

Postovani doktore, molim vase misljenje o razlogu simptoma koje imam tri mjeseca. Imam 59 godina. Prije 7 mjeseci sam u noci imala svjetlace u perifernom dijelu desnog oka sto je trajalo 4-5dana. Lijecnik je nakon pregleda ocne pozadine rekao da je sve u redu. To se vise nije pojavljivalo ali zadnja tri mjeseca (a to je pocelo nakon lijecnickog pregleda) u noci kod pomicanja tijela primjecujem neke sjene kao da mi se gel razlijeva po ocima. To se dogada kada su oci zatvorene pa mi se cini kao da prolaze sjene. Kad otvorim oci to ne primjecujem. Sto je po vasem misljenju uzrok te pojave? Vid mi je slabio u skladu s godinama, a sada povremeno na kratko imam zamagljen vid izrazenije na desnom oku.

dr. sc. Adrian Lukenda, dr. med.

02.04.2020. 01:20

Simtomi koje ste opisali sa zatvorenim očima nisu prijeteći. Pojava novih svjetlaca bilo sa zatvorenim ili otvorenim očima te pojava sjena ili gela koji bi se razlijevao i dok gledate s otvorenim očima bili bi važni razlozi za novi posjet oftalmologu.

Monikaaaa55

30.04.2020. 18:20

Poštovani,

Kratkovidna sam i vec neko vrijeme imam problema sa time sto imam dvosliku na daljinu. Napravila sam mr mozga i sve je uredu i cekam sada posjet okulistu koji je zakazan tek sljedeci tjedan. Ali ovaj tjedan pocela sam imati drugih problema s ocima, naime suhe su mi, osjetim nelagodu, bolove pri pomicanju. Ne znam sto da napravim da to smirim do sljedeceg tjedna. Puno vremena provodim na ekranima radi posla sto mi je i inace pogorsavalo dvosliku ne znam dali sada i ovo. Htjela bi napomenuti i da osjetim neki pritisak na podrucju sinusa.

Hvala na odgovoru

dr. sc. Adrian Lukenda, dr. med.

04.05.2020. 00:15

Dobro da je nalaz MR uredan. Ako vas suhoća značajnije muči, možete i prije pregleda kupiti kvalitetnije umjetne suze te vidjeti hoće li nakon nekoliko dana redovitog kapanja doći do poboljšanja simptoma suhoće i nelagode.
Zbog simptoma dvoslika i bolova pri pomicanju očiju moguće je da će Vam oftalmolog preporučiti endokrinološku obradu štitnjače te UZV očiju i očnih duplji s mjerenjem očnih mišića.