Oftalmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 169 | Broj poruka: 653

dr. sc. Adrian Lukenda, dr. med.

Očna poliklinika OPTO CENTAR
Zagreb, Vlaška 64


Žarenje hladnoća ispod oka


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

mala zvončica

13.02.2023. 09:30

Poštovani,

već 7 dana imam osjećaj žarenja odnosno hladnoće ( kao da sam namazala s mentolom) ispod lijevog donjeg kapka. Osjećaj je više na vanjskom rubu oka, ne na unutarnjem . Također nije baš konstantan, pojavljuje se i nestaje kroz dan ali je prilično neugodno i naravno plaši me jer ne znam koji bi mogao biti uzrok.
Inače prije istih tih 7 dana imala sam blefaritis na tom oku ali na gornjem kapku i ponovio se opet prekjucer na istom mjestu na gornjem kapku, no u ovom trenutku je vec prosao.
Osim toga već mjesec dana imam ponavljani problem sa vratnom kraljeznicom i leđima zbog stare trzajne ozljede gdje mi je prije tjedan dana bol i zarenje islo u obje ruke i prilikom zadnje terapije pitala sam doktora da li bi ta senzacija ispod oka mogla biti od vrata rekao je da može, da mi to rade C1 i C2 kraljesci. To mi je kasnije rekao i fizioterapeut.
Uz sve to, činjenica je da imam suhe oči. Znaju me zapravo cesto peči pa u tim trenucim moram više zatreptati da izbistrim vid. Ne pridajem zasad puno znacaja tome pa zApravo rijetko koristim kapi.

Molim Vas za mišljenje da li mislite da se radi o nekom očnom problemu ili bi senzacija mogla biti posljedica trenutnih problema s vratnom kraljeznicom i zivcima.
ps. Ako je bitno, 34 godine happy

Hvala Vam unaprijed na odgovoru.

Lp.

mala zvončica

13.02.2023. 15:00

Zaboravila sam još navesti da se ponekad i zacrveni lagano oko a u tim trenutcima osjećam i žarenje, peckanje unutar oka.
Npr danas, probudila sam se sa sebumom ( kao od blefaritisa) te je oko bilo crveno i peklo kroz cijelo jutro. Ta nadrazenost oka zna proci pa se zapravo nista ne vidi izvana na oku ali to žarenje donjeg kapka perzistira povremeno kroz dan u duljem ili kraćem trajanju.
Znam da vjerojatno ne pomaze ni cinjenica da sam poprilično anksiozna.

Hvala puno na odgovoru.

Lp

dr. sc. Adrian Lukenda, dr. med.

21.02.2023. 14:15

Simptomi i crvenilo koje navodite mogu upućivati na upalu vjeđa i površine lijevog oka koja može biti povezana sa suhoćom oka. Ako vam simptomi još uvijek traju, svakako otiđite na oftalmološki pregled.