Oftalmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 170 | Broj poruka: 659

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Žarenje hladnoća ispod oka


Autor Poruka

mala zvončica

13.02.2023. 09:30

Poštovani,

već 7 dana imam osjećaj žarenja odnosno hladnoće ( kao da sam namazala s mentolom) ispod lijevog donjeg kapka. Osjećaj je više na vanjskom rubu oka, ne na unutarnjem . Također nije baš konstantan, pojavljuje se i nestaje kroz dan ali je prilično neugodno i naravno plaši me jer ne znam koji bi mogao biti uzrok.
Inače prije istih tih 7 dana imala sam blefaritis na tom oku ali na gornjem kapku i ponovio se opet prekjucer na istom mjestu na gornjem kapku, no u ovom trenutku je vec prosao.
Osim toga već mjesec dana imam ponavljani problem sa vratnom kraljeznicom i leđima zbog stare trzajne ozljede gdje mi je prije tjedan dana bol i zarenje islo u obje ruke i prilikom zadnje terapije pitala sam doktora da li bi ta senzacija ispod oka mogla biti od vrata rekao je da može, da mi to rade C1 i C2 kraljesci. To mi je kasnije rekao i fizioterapeut.
Uz sve to, činjenica je da imam suhe oči. Znaju me zapravo cesto peči pa u tim trenucim moram više zatreptati da izbistrim vid. Ne pridajem zasad puno znacaja tome pa zApravo rijetko koristim kapi.

Molim Vas za mišljenje da li mislite da se radi o nekom očnom problemu ili bi senzacija mogla biti posljedica trenutnih problema s vratnom kraljeznicom i zivcima.
ps. Ako je bitno, 34 godine happy

Hvala Vam unaprijed na odgovoru.

Lp.

mala zvončica

13.02.2023. 15:00

Zaboravila sam još navesti da se ponekad i zacrveni lagano oko a u tim trenutcima osjećam i žarenje, peckanje unutar oka.
Npr danas, probudila sam se sa sebumom ( kao od blefaritisa) te je oko bilo crveno i peklo kroz cijelo jutro. Ta nadrazenost oka zna proci pa se zapravo nista ne vidi izvana na oku ali to žarenje donjeg kapka perzistira povremeno kroz dan u duljem ili kraćem trajanju.
Znam da vjerojatno ne pomaze ni cinjenica da sam poprilično anksiozna.

Hvala puno na odgovoru.

Lp

dr. sc. Adrian Lukenda, dr. med.

21.02.2023. 14:15

Simptomi i crvenilo koje navodite mogu upućivati na upalu vjeđa i površine lijevog oka koja može biti povezana sa suhoćom oka. Ako vam simptomi još uvijek traju, svakako otiđite na oftalmološki pregled.