Oftalmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 170 | Broj poruka: 659

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Strano tijelo u oku


Autor Poruka

marcv1355

09.06.2019. 19:20

Poštovani,
Prije tri tjedna za vrijeme brušenja osjetio sam da mi je nesto udarilo u oko iako sam imao zaštitne naocale. Nakon toga otišao sam pred zrcalo i pregledao oko nisam nista vidio pa sam nastavio raditi oko mi je neko vrijeme suzilo i osjecaj grebanja nije prolazio ali je slabio. Sutra mi se vid poceo mutiti te sam poslijepodne otišao liječniku obiteljske medicine koji mi je pregledao oko i dao maxitrol kapi. Nakon dva dana stanje se nije popravljalo pa sam otisao ponovno ljecniku te me poslao u hitnu oftamološku ambulantu gdje su mi pregledali prednji segment oka te ke status bio
Vou sc 1.0
Bmo dex blazi konjuktivalni podrazaj, strano tijelo se ne vidi, ostali nalazi uredni.
Te sam dobio tobrex mast i kapi. Nakon 5 dana vid mi se popravio te sam prestao kapati ali osjecaj grebanja u oku je ostao na kontroli su nalazi 10 dana poslije bili uredni a za grebanje su mi rekli da je to od kapi te da neko vrijeme koristim umjetne suze. Jeli moguće da imam jos uvijek strano tijelo u oku koje se na pregledu prednjeg segmenta oka nije vidjelo?

dr. sc. Adrian Lukenda, dr. med.

28.06.2019. 09:15

Strano tijelo u rožnici ili spojnici oka koje je posljedica brušenja vidjelo bi se na očnom pregledu na biomikroskopu te bi Vam oftalmolog isto i uklonio. Ako je osjećaj grebanja još uvijek prisutan, svakako otiđite ponovno na kontrolni pregled. Naime, može se raditi o nestabilnosti epitela površine rožnice, suhoći oka ili, malo vjerojatno, o zaostalom prozirnom stranom tijelu ili tijelu koje se pomaknulo dublje u prostor između spojnica ispod kapka.