Oftalmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 170 | Broj poruka: 659

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Titranje u vidnom polju


Autor Poruka

amazing111

27.11.2015. 02:25

Postovani,javljam vam se zbog problema koji mi se desava u zadnjih pola godine, ne stalno, ne cesto, samo ponekad obicno u razmaku od mjesec-dva. Imam 20 godina, kratkovidna sam i nosim naocale vec 6 godina. Prije nekih pola godine prvi put mi se desilo neobjasnjivo titranje,bljeskovi,zamagljenje u desnom oku. Nisam mogla fokusirati vid na nesto odredjeno,ako gledam u to ne vidim ga uopste,vidim stvari okolo. To traje obicno oko pola sata. Prvi put sam izludjela te odmah otisla svom ocnom, no on nije vidio nista neobicno i cudno i poslao me kuci. Nakon dva mjeseca to isto se desilo,te sam odlucila ignorisati. Jutros mi se desilo opet, na lijevom oku,pocelo je kao mali neprestani bljesak i jednostavno nisam mogla vidjeti ono u sta gledam,te nakon 10 min je preslo u uglove ociju u nekom cudnom obliku krivudave linije i jos uvijek nije prestalo. Kao kada naglo pogledate u jako svijetlo pa vam se zamraci, takav osjecaj ja imam trenutno stalno s ovim necim u oku. Molim vas pomozite,ne znam da li je ozbiljno i sta da poduzmem. Veliko hvala !

dr. sc. Adrian Lukenda, dr. med.

05.12.2015. 14:40

Vaši simptomi najbliži su opisu scintilirajućeg skotoma. Odgovor možete naći pod istoimenom ranijom temom http://www.cybermed.hr/forum/spec...ftalmologija/titranje_u_vidnom_polju