Oftalmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 170 | Broj poruka: 659

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Zamagljen vid


Autor Poruka

elena123

15.12.2019. 13:15

Dobar dan, primjetila sam jucer da mi se vid ponekad magli, nije puno, najcesce kada gledam nestocna mobitelu ili kada citam knjigu. I to mi se desava samo kada gledam na oba oka, kada gledam pojedinacno nema nikakvih problema. Nemam vise nikakvih simptoma. Imam 22 godine.
Zanima me samo da li je u pitanju nesto zabrinjavajuce. Hvala unaprijed.

dr. sc. Adrian Lukenda, dr. med.

16.12.2019. 13:40

Najčešće je zamućen vid posljedica postojanja dioptrije, problema sa suznim filmom i sl. O čemu se radi najlakše ćete razriješiti na kompletnom oftalmološkom pregledu.

U pravilu vid na oba oka treba biti bolji nego kod gledanja s jednim okom. Trebate obratiti pažnju da vam se ne pojavljuju dvoslike prilikom gledanja u stranu. U tom slučaju se na pregled morate javiti odmah.

Blekipeki

29.01.2021. 22:55

Postovani, u zadnje vrijeme sam primjetila da ne vidim bistro na daljinu koliko sam vidjela prije. Do sad nisam imala nikakvih problema, no isto tako to "zamagljenje" se pojavi kada budem umorna ili recimo nakon dugo sati koje provedem pod maskom. Kada odspavam ili prosecem na zraku to opet bude dobro. Smatrate li da je potreban pregled i postoji li mogucnost postojanja dioptrije ili je ipak rijec o necem drugom?

dr. sc. Adrian Lukenda, dr. med.

23.02.2021. 14:55

Javite se na oftalmološki pregled na kojem će se u prvom redu provjeriti dioptrija, stranje suznog filma, te pogledati prednji i stražnji segment oka. Nakon kompletnog očnog pregleda računajte na slabiji vid 2 do 3 sata zbog širenja zjenica