Oftalmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 170 | Broj poruka: 659

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Zamagljen vid na jednom oku


Autor Poruka

tajci_18

23.11.2014. 16:35

Pozdrav
Prije kojih pola godina ako ne i više primjetila sam da mi se u lijevom oku konstantno pojavljajuje neka siva sluz(gotovo svaki dan) koja mi otezava vid tj zamucuje ga.Cesto osjetim bol i smetnje nakon cega me pocne boljet glava(posto tesko vidim ili jako malo zapravo vidim).Bila sam prije kojih 4 godine na pregledu vida,dr mi je rekao da je vjerojatno malo na minus ali nije jos za naocale. Pojavljuje mi se to sve cesce i vrlo je neugodno pogotovo kad sam vani i pricam s nekim. Nekoliko puta mi se desilo i da nisam nista vidjela u oku s obzirom da sam ranije i sluz vidjela. Da li bih trebala otici ponovno na pregled i s cime bi to imalo veze?
hvala happy

dr. sc. Adrian Lukenda, dr. med.

25.11.2014. 23:05

Sluz u oku i glavobolje zbog slabijeg vida svakako su razlog da u skoro vrijeme odete na pregled kod oftalmologa, posebno ukoliko se simptomi pogoršavaju.

SASA11

03.12.2014. 23:15

Pozdrav,interesuje me imam problema sa desnim okom cesto zamagli pa mi mi se vrati vid bio sam kod doktora i snimao sam OTC ociju na desnom oku ima to neko crvenilo dok je na lijevom dosta manje,a to magljenje se pretezno desi kad nesto radim i opteretim se i kad pogledam u daljinu teze mogu da vidim skroz bistro,i imam osjecaj da su mi oci ko malo natekle ali nemam bolova u oku,doktor mi je propisao tablete Chymoral koje pijem,i interesuje me dali i lijek koji pijem moze da djeluje tako da mi se to jos desaje pijem taj lijek vec gotov mjesec dan prvo sam pio 3.1 pa kad sam bio skoro promjenili su na 2.1.Unaprijed HVALA.

dr. sc. Adrian Lukenda, dr. med.

09.12.2014. 23:45

Pretpostavljam da pod OTC mislite na OCT pretragu. Iz Vašeg pitanja ne može se razaznati jel OCT-om sniman stražnji ili prednji segment oka, no crvenilo nije indikacija za te pretrage. Vaše tablete sa enzimima nemaju nikakav utjecaj na očne probleme koje ste naveli. Ukoliko se smetnje nisu smanjile u posljednjih mjesec dana svakako potražite mišljenje drugog liječnika.

Romeo1993

05.02.2015. 23:30

Pozdrav,
Prije nešto više od 3 godine poceo sam imati problema s vidom, konkretno s ljevim okom.
Na ljevo oko vidim slabije, a na desno potpuno normalno, pa mi je jako cudan osjecaj, stalno imam osjecaj kao da je sve mutno.
Vec par puta sam dobivao nova stakla i nisu mi pasala, nakon toga sam otišao na kliniku SVIJETLOST, platio pregled na kojem su mi rekli da imam jako malu dioptriju , da je očni tlak u najboljem redu. Dobio sam stakla i naocale, i opet mi ne pašu, s njima vidim bolje, ali nakon pola sata nošenja opet mi se i s njima pocne mutit vid. Više ne znam sta da radim, zadnjih par dana se pogorsalo, i sad bez naocala jako tesko vidim na ljevo oko, kad stavim naocale nesto je bolje. Molim Vas za pomoć. Išao sam kod doktora ali on me opet salje kod okuliste kod kojeg sam bio vec bezbroj puta.

dr. sc. Adrian Lukenda, dr. med.

11.02.2015. 17:10

Ukoliko uz korekciju naočalama imate 100% vida na oba oka i uz uvjet da je nalaz suznog filma, prednjeg i stražnjeg dijela oka uredan, možete još napraviti objektivni i subjektivni pregled vida sa širokim zjenicama (skijaskopija) koja bi mogla otkriti eventualnu skrivenu dioptriju koja vam smeta. Uzmite u obzir i da je ponekad je potrebno nekoliko tjedana da bi se privikli na nove naočale.

mihapop

26.03.2015. 15:40

Poštovani,

radnik sam u autopraonici i prije jedno tjedan dana me pocelo boliti lijevo oko (moguce zbog propuha), no nakon toga sam zamijetio da mi je vid u tom oku mutniji.
trebam li otici na neki pregled k ako da na koji ?
Ili postoje neke vjezbe koje bi mogao doma napraviti ?

Hvala

dr. sc. Adrian Lukenda, dr. med.

26.03.2015. 23:00

Bol i zamagljen vid su svakako razlog za odlazak oftalmologu. Ukoliko Vam se stanje pogoršava, čim prije!

Dzen

10.03.2016. 18:15

Zdravo, prije nekoliko dana na prezentaciji koja nam je puštena na projektoru primijetila sam dok sam prepisivala da su mi slova zamagljena, mutna. Otprilike udaljenost je bila 4-5 metara. Vidim pročitati to što piše ali uz napor. Prije takvih problema nisam imala, a i skoro sam bila kod oftalmologa za ljekarsko uvjerenje i nalazi su mi bili dobri. Nikada prije nisam imala ništa slično niti sam kad nosila naočale. Svakako ću otići na pregled kod ljekara, ali me zanima Vaše mišljenje. Pozdrav

dr. sc. Adrian Lukenda, dr. med.

14.03.2016. 12:10

Kako zamagljenost primjećujete na daleko, vjerojatno u uvjetima slabije osvijetljenosti, može se raditi o problemu s dioptrijom, poremećaju suznog filma, ali i drugim bolestima oka pa zato ipak otiđite na pregled kod oftalmologa.

larisa123

19.10.2017. 11:09

Poštovani! Nalaz oftalmologa glasi: K.Ž.uske,pojačanog central.refleksa. U desnoj makuli disgrup.pigmenta, foveol.refleks odsutan. Preporučen je spec. pregled retine. Da li se radi o tumoru oka? Osoba ima 58.godina, ponekad zamagljen vid. Veliko hvala!

majamaja9

19.10.2017. 11:09

Postovani imam jedan problem koi se javljao vrlo retko ali sad je nesto cesce. Iz cista mira odjednom na jedno oko vidim kako neki bllesak nesto slicno kao kad pogledamo u sunce ili u sijalice.To traje neki 10 15 min popijem vodu ili secer neznam sta bi mogla drugo.I zadnje vreme se javlja samo mala tacka i nestane nakon nekoliko sekundi.I da naglasim obicno se to desava kad sam pred kompjuter ali nekada i kad nisam.Bila sam na ocni lekar nije nista video,krvna slika je bila isto tako u redi ,secer ispravan.....Molim vas za mislenje

dr. sc. Adrian Lukenda, dr. med.

01.11.2017. 19:10

@larisa123 - kako imate isto pitanje na dva mjesta molim za odgovor pogledajte pod „Bol u oku“

@ majamaja9 - prema opisu simptoma moglo bi se raditi o scintilirajućem skotomu o čemu više možete pročitati pod www.cybermed.hr/forum/specijalizacije_medicina/oftalmologija/titranje_u_vidnom_polju

Meri x3

08.02.2018. 10:55

Poštovani, momak mi je prije 4 dana imao napad-fras bez prisustva tremora. Dulje od 5 minuta je bio sav ukočen, naravno bez svijesti, zakrivljenim vratom i otvorenih očiju s pogledom gore na lijevu stranu. Nakon što je došao svijesti bio je sasvim u redu osim što mu se tada javilo crvenilo, bol u lijevom oku i zamagljen vid na istom. Bol i crvenilo su se isti dan povukli, kapak je bio malo otečen ali se stabilizirao. Zamagljen vid je ostao, bude mu lakše s tamnim naočalama. Ovih zadnjih dana bi mu se vid na koji trenutak popravio pa opet zamaglio, na dug period, zahvaćen je i centralni i periferni vid u kompletu. Jučer je bio kod oftalmologa, nema prisutnih nikakvih fizioloških promjena po vanjskom i unutrašnjem predjelu oka a sumnjaju da nije problem s mrežnjačom. Propisali su mu mast koju na početku treba svakih sat vremena da stavlja te kasnije 3-4 puta dnevno. Nema generalno poboljšanja niti pogoršanja vidnom polju. Koje je Vaše mišljenje s prognozom stanja vida u skorijem vremenu? Kada bi trebao posjetiti oftalmologa ako ne dođe do poboljšanja? Da li je moguće da je to sve zbog predugo držanja očiju otvorenih prilikom napada? Nije siguran da li se ozlijedio u području oka na početku ili tokom napada mada nema nikakvih fizičkih naznaka za to... Nadam se Vašem brzom odgovoru i unaprijed se zahvaljujem.

dr. sc. Adrian Lukenda, dr. med.

27.02.2018. 08:55

Prema navedenom, pregled i vidno polje nisu pokazali direktne štetne posljedice ovog događaja po oči. Ukoliko nije siguran je li bilo ozbiljnijeg udarca u oko, može se za svaki slučaj ponoviti pregled očne pozadine 2 tjedna nakon događaja. Zbog nastavka promjena u vidu vrlo je važno nastaviti neurološko praćenje i obradu, a ukoliko oftalmolog sumnja na moguće promjene u očnom živcu, može još preporučiti mjerenje vidnih evociranih potencijala ili VEP.

Tomislav95

07.09.2018. 10:35

Poštovani
Prije 2 dana sam bio na vađenju stranog tijela iz oka i od tad mi je oko zamagljeno
Zanima me jeli to normalno i koliko ce trajati?

dr. sc. Adrian Lukenda, dr. med.

09.09.2018. 16:15

Oporavak vida nakon ozljede oka ovisi o tipu i smještaju ozljede – je li smještena bliže ili dalje od vidne osi, te stavljate li masti koje također zamućuju vid. Obavezno slijedite upute Vašeg oftalmologa o terapiji i kontrolnim pregledima.

babylips83

04.03.2019. 09:45

Doktore poštovanje!

Imam veliki problem i mnigo sam se opteretila. Naime, imam 23 godine i prošle sedmice sam pošla kod oftalmologa po prvi put u zivotu jer sam primijetila da na lijevom oku slabije vidim na daljinu ako zatvorim desno. Doktor mi je rekao da mi je dioptrija -1 na tom oku a na desnom je nema.. međutim rekao je nešto što me mnogo prepalo, a to je da imam leziju na lijevom oku za koju ne zna je li benigna. Na nalazu ovako piše: bjeličasta lezija uz PNO dolje, iznad ravni okolne retine, jasno ograničena, promjera 1.5DD. FOD U fiziološkim granicama. Splt OU Uredan nalaz. Narucena sam na UZ oka ali se jako.bojim da bih mogla imati rak oka ili da je to znak MS, a ja sam mlada i ne zelim umrijeti zbog lezije

dr. sc. Adrian Lukenda, dr. med.

09.03.2019. 00:15

U Vašoj dobi je vrlo malena mogućnost da imate malignu leziju na očnoj pozadini, no obavezno napravite ultrazvučnu pretragu i slijedite preporuke Vašeg oftalmologa.