Endokrinologija i dijabetologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 215 | Broj poruka: 454

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Da saznam


Autor Poruka

VESNA

18.04.2002. 14:45

Ne mogu opisati stručno nalaz svog UVZ štitnjače jer je u izradi kažu da ću nalaz dobiti za 15 dana kući. 15 dana je mora koju treba izdržati. Kod pregleda UVZ štitnjače čula sam ove riječi čvorić 0,7 mm na jednom režnju, čvorić 0,6 mm na drugom i daljni opisi. Zatim je uslijedila punkcija jednog i drugog čvorića. Kako dočekati nalaz a ne pomišljati na najgore??? Na pretrage sam krenula zabog povišenog tlaka i ubrzanog rada srca. Tlak 170 110 otkucaji 100. Drugih simptoma bolesti nemam. Krvna slika u redu. Snimak srca i pluća u redu. Očni pregled u redu. Molim odgovor može li se naslutiti o čemu se radi.

Dr Ivana Pavlić Renar

01.05.2002. 00:47

Čvorići i čvorovi u štitnjači su česta pojava, a rak štitnjače je velika rijetkost. Stoga se nemojte bojati. Trebate smireno sačekati nalaz. Uz mjerenja ratzine hormona štitnjače u krvi, in će dati sliku radi li se o poremećaju štitnjače koji treba i kako liječiti ili su to benigni inertni (nekativni) čvorići koji ne zahtijevju liječenje.

VESNA

09.05.2002. 11:31

NAJLJEPŠE ZAHVALJUEM GĐI DR. IVANI PAVLIĆ RENAR. VAŠ ODGOVOR JE UMIRUJUĆI I OLAKŠAVAJUĆI.