Endokrinologija i dijabetologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 215 | Broj poruka: 454

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


iscjedak


Autor Poruka

katarina

18.04.2002. 17:25

Poštovani doktore!
Prije dvije godine sam primjetila da iz obje dojke mogu istisnuti koju kap prozirne ili blijedo žućkaste tekućine.Tada me to nije previše zabrinjavalo i ciklusi su mi bili uredni.
Prije godinu dan menstruacija je postala neuredna,naime prije pravog krvavenja sam imala smeđkasti iscjedak koji je trajao od 3 do ponekad i 8 dana.Ginekolog mi je kazao(bez ikakvih hormonskih analiza) da se vjerojatno radi o ranijem propadanju žutog tijela i pila sam Dabroston.
Ništa se poslije nije promjenilo.Prije manje od mjesec dana vaginalnim ultrazvukom mi je nađena tzv. vodena cista koju trebam kontrolirati a iscjedak iz dojke još imam(samo kad poprilično jako stisnem dojke).
Zanima me da li se može raditi o hiperprolaktinemij(da li je iscjedak iz dojke glavni simptom) ili to radi cista?
Da li je uopće normalan bilo kakav iscjedak iz dojki? Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru!

Dr Ivana Pavlić Renar

01.05.2002. 00:51

Zaista bi se moglo raditi o hiperprolaktinemiji, iako je ona moguća i bez iscjedka. Mnogi hormonski dibalansi (neravnoteže) koje mogu biti prolazne, a ne znak neke bolesti mogu uzrokovati povremene iscjedke iz dojke. Stoga strogu uzevši takav iscjedak može biti varijanta normalnog.