Endokrinologija i dijabetologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 215 | Broj poruka: 454

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Diane35


Autor Poruka

Vesna

31.10.2002. 11:37

imam 35 godina, kcerku od 13. vec skoro 3 godine koristim Diane 35. zadovoljna sam uopste, mada postoje neki problemi. u doba ovulacije imam napete grudi. takodje 7 dana prije mjesecnice grudi su strasno napete i bolne, nekad imam i glavobolju. pravim pauzu od 1 mjesec svakih 6 mjeseci. da li je to PMS i sta da radiim da ublazim simptome? Veci problem je sto UOPSTE vise nemam zelju za seksom, da li to ima veze sa Diane 35? Prijedlog? Dali bih mozda trebala uraditi neke nalaze i koje? Hvala unaprijed

prim.dr. I. Pavlić-Renar, dr.med

01.11.2002. 23:03

Napestost grudi i glavobolje tjedan dana prije menstruacije klasični su simptomi PMS-a no rijetko se prilikom primjene Diane-35 dražeja mogu kao nuspojave javiti glavobolje, napetost u grudima, promjene u spolnom nagonu stoga bi tegobe koje opisujete mogle biti rezultatom upotrebe navedene terapije. Preporučam vam prilikom sljedeće kontrole probleme opišete i svom liječniku koji je bolje upoznat u vaše zdravstveno stanje te će stoga lakše procjeniti da li je navedenu terapiju potrebno i moguće zamijeniti.