Endokrinologija i dijabetologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 215 | Broj poruka: 454

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


dojke


Autor Poruka

Snezana

07.06.2002. 12:34

Postovani,

Imam izuzetno male dojke, sto nije genetski problem. Imam 27god., redovne mjesecnice, bebu od 9mjeseca, koju sam dojila do prije 3mj. Ni trudnoca, niti dojenje nisu delovali da postaju barem i malo vece. Trebam li raditi nekakve pretrage ili problem je konstitucija?
I nesto drugo: mjesec dana od kad sam prestala dojiti osjetila sam malenu kvrzicu ispod bradavice desne dojke (iskljucivo sam iz te dojke dojila). Oko mjesec dana osjecala sam i probadajuce bolove, koje sada su nestale. Mislim da sam osjetila istu takvu kvrzicu i na ljevoj, ali manja. Ima li to veze sa dojenjem iskljucivo sa te strane, mislite da ce se smanjiti s tijekom vremena, ili ipak moram na pregled?

prim.dr. I. Pavlić-Renar, dr.med

02.11.2002. 12:15

Veličina je vaših dojki očigledno konstitucionalna te daljnje pretrage zbog same veličine nisu potrebne. Što se kvržica tiče nažalost nemam dovoljno podataka da vam na to pitanje sa sigurnošću odgovorim a za dijagnozu bi bilo potrebno učiniti i pregled dojke. Savjetujem vam da se svakako obratite svom liječniku obiteljske medicine koji će pregledom ustanoviti da li navedene promjene zahtijevaju daljnji pregled i obradu te u slučaju da je to potrebno uputiti vas nadležnom specijalisti