Endokrinologija i dijabetologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 215 | Broj poruka: 454

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


EKLAMPSIJA


Autor Poruka

SNJEŽANA

29.11.2001. 23:01

Poštovani,
Prije godinu dana u 32. tjednu trudnoće imala sam eklampsiju.
Sada se pripremam za drugu trudnocu i ginekolog mi je pored ostalog preporučio i pregled štitnjače.Molim vas da mi kažete kakve točno pretrage trebam napraviti. HVALA

Dr Ivana Pavlić Renar

30.11.2001. 14:51

Štitnjača je žlijezda koja luči hormone što utječu na čitav metabolizam, tako da nije dovoljno pregledati samo samu štitnjaču nego se pri općem pregledu i iz razgovora s pacjentom koji navodi svoje eventualne tegobe može vidjeti ima li znakova koji upućuju na poremećaj štitnjače. Što se tiče laboratorijskih pretraga, osnovno je odrediti koncentraciju hormona štitnjače tiroksina (T4) i hormona hipofize koji potiče štitnjaču (TSH) u krvi. Najjednostavnije je da razgovarate sa svojim obiteljskim liječnikom, on će Vas ili uputiti endokrinologu koji će učiniti pregled i odrediti koje pretrage učiniti, ili sam pregledati i poslati da se učini pretraga ova dva hormona.