Endokrinologija i dijabetologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 215 | Broj poruka: 454

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


hipotireoza i kontrac.pilule


Autor Poruka

Maya

10.09.2002. 20:27

Imam 22 godine i od rođenja uzimam nadomjestne hormone štitnjače jer mi je ustanovljena Hypothireosis conatalis.
Nedavno sam bila kod ginekologa koji je budući da imam problema s tenom (akne) i to ne samo po licu, predložio ultrazvuk jajnika.
Na ultrazvuku je ustanovljena policističnost jajnika. Ginekolog je rekao da su moji problemi s tenom i neredovitim mjesečnicana možda uzrokovani time i da se to možda popravi uzimanjem kontracepcijskih pilula no budući da imam hipotireozu predložio je savjetovanje s endokrinologom. Zanima me da li bi uzimanje novih hormona u pilulama imalo kakav štetan učinak na moje dosadašnje stanje koje je inače zadovoljavajuće (razine T3 I T4 su u redu).
Maja

prim.dr. I. Pavlić-Renar, dr.med

02.11.2002. 12:20

Možemo vas utješiti , navedeno uzimanje hormona neće imati nikakav neželjeni učinak na vašu osnovnu bolest te ukoliko postoji potreba za uzimanjem kontracepcijskih pilula ne postoji razlog sa endokrinološke strane (prema iznesenim podacima) zbog kojih ih nebi smjeli uzimati.