Endokrinologija i dijabetologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 215 | Broj poruka: 454

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


hormoni


Autor Poruka

Sandra

18.11.2001. 18:22

Postovani !

Skoro dvije godine ispada mi pojacano kosa, ali u zadnjih 6 mjeseci jace nego prije tako da se sada vidljivo stanjila. Osim ispadanja kose nemam nikakvih drugih problema, pa ginekolog smatra da mi nedostaje vitamina ili da je u pitanju stitnjaca, te mi ne zeli prekontrolirati razinu hormona. Narucila sam se za pregled stitnjace u klinici Vuk Vrhovac pa me zanima da li mi se tamo moze prekontrolirati i razina drugih hormona u krvi, osim onih koje luci stitnjaca ?

Unaprijed hvala na Vasem odgovoru!

Dr Ivana Pavlić Renar

19.11.2001. 16:22

U Klinici se može mjeriti kojekakve hormone. Međutim, Vaš ginekolog ima pravo: moguće je da jednostavno ne pazite dovoljno na zdravu prehranu pa Vam nedostaje što od vitamina ili minerala. Isto tako, pojačan rad štitnjače (hipertireoza) može se manifestirati pojačanim ispadnjem i tankom svilenkastom kosom. Stoga ima razloga prekontrolirati hormone štitnjače, a ne vidim zašto bi trebalo mjeriti druge hormone.
U svakom slučaju, endokrinolog kojem ste najavaljeni vidjet će temeljem razgovora s Vama i pregleda što sve treba i sigurna sam da će Vam pomoći.