Endokrinologija i dijabetologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 215 | Broj poruka: 454

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


hormoni


Autor Poruka

vlatka

08.02.2003. 12:43

21 mi je godina i mjesečnica mi je tek sada postala redovita. Moj problem je dlakavost- i to posvuda. Osobito na trbuhu, na donjem dijelu leđa, na stražnjici. Uz to se pojačano znojim iako higijenu održavam redovito. Tako je unazad 4god. Mogu li se kako trajno rješiti dlačica, osim u kozmetičkim salonima? Postoje li kakve tablete, i ako da, kakve nuspojave mogu biti? Također, što mislite o tabletama Erdic, koje navodno povećavaju grudi, i na bazi su hmelja?

prim.dr. I. Pavlić-Renar, dr.med

21.02.2003. 08:48

Čak i bez poremećaja menstruacijskog ciklusa, u dobi ste kada bi trebalo početi redovne ginekološke preglede. Pri tom se posavjetujte s ginekologom i pbrqtite mu pažnju na dlakavost koja se vama čini pretjerana. Pojačana dlakavost u žena je relativna stvar – najčešće je to samo pitanje konstitucije. Pregledom se ustanovi je li dlakavost “ženskog” tipa. Takva se rješava kozmetskim uklanjanjem. Vrlo rijetko je ona u sklopu jačih hormonskih neravnoteža u kom slučaju uz kozmetsko uklanjanje treba provoditi i liječenje.
O Erdic tabletama već je bilo pitanja, stoga moje mišljenje možete pročitati pod odgovorom na pitanje erdic od 14.11.2002. autor- Sanja