Endokrinologija i dijabetologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 215 | Broj poruka: 454

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Hormoni


Autor Poruka

Patricija

01.03.2003. 17:36

Budući da imam problema s neredovitim menstruacijskim ciklusom, policističnim jajnicima, jako bolnim menstruacijama. Vadila sam hormone i nalaz je pokazao da mi je prolaktin jako povišen(851) a normalno je od 40-530. Vadila sam još i FSH, LH i progesteron, koji su u granicama normale. Zanima me kako prolaktin utječe na plodnost budući da me je strah da neću moći pored svih gore navedenih razloga zanijeti. Od stresa nisam imala menstruaciju 6 mjeseci i od tada mi se ciklus poremetio tako da menstruaciju dobivam svakih 45 do 50 dana. Možete li mi pomoći?

prim.dr. I. Pavlić-Renar, dr.med

19.03.2003. 13:38

Uz povišene vrijednosti prolaktina vrlo često dolazi do poremečaja menstruacijskog ciklusa i smanjenja mogućnosti trudnoće. Druga smetnja ostvarivanju trudnoće su i policistični jajnici. Spominjete stres – nije jasno kakav. U stanju stresa je prolaktin povišen,m kao i uz uzimanje nekih lijekova. U svakom slučaju, Vama treba endokrinološka i ginekološka konzultacija za odrediti postupke i liječenje.