Endokrinologija i dijabetologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 215 | Broj poruka: 454

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


hormoni štitnjače


Autor Poruka

ana

28.05.2002. 13:59

već par godina imam povećano zadebljanje na vratu, dosta jako je naglašeno. Vadila sam hormone FT4-13,2;T4-84,6;FT3-5,5;T3-1,4;TSH-0,44.Ultrazvuk štitnjače napravljen prije dvije godine:"Desni režanj 5,5x1,4x2cm.Lijevi 5,5x1,4x1.8cm.Uglavnom uredan nalaz, štitnajča povećana u granicama normale".Međutim imam sve simpome ubrzan rad srca, prekomjerno znojenje, opadanje kose, problemi sa težinom-pretjarana mršavost(oscilacije u težini-jako dugo mi treba da se udebljam ali jako brzo mršavim ponovo), poremećaji raspoloženja, i stalan osjećaj da mi netko pritišće područje vrata. Kako je moguće uz sve simptome imati uglavnom uredan nalaz i dobre vrijednosti hormona.
Imam 25 godina.
Hvala
S poštovanjem
Ana

prim.dr. I. Pavlić-Renar, dr.med

02.11.2002. 12:05

Uz uredne vrijednosti hormona (kao što je slučaj kod vas) nije moguće da su navedeni simptomi uzrokovoni štitnjačom – takvi simptomi ako se javljaju zbog štitnjače posljedica su povišenih vrijednosti hormona.
Problemi koje opisujete mogli bi biti posljedica psihickog poremecaja kojeg ne morate biti svjesni, pa bi uz endokrinološki pregled bilo dobro konzultirati i psijihatra pogotovo što u vasoj dobi tjeskobni i depresivni poremecaji nisu rjetki.