Endokrinologija i dijabetologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 215 | Broj poruka: 454

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


kome se obratiti..?


Autor Poruka

ivana

09.07.2002. 18:10

Imam 23 godine,jedno dijete rodjeno pred godinu dana.Imam jake glavobolje gdje tableta malo stiša bol koja se kasnije ponovo nastavi.Radjen EEG,nadjeno žarište na lijevoj strani,ugovoren daljnji pregled.Imam često blago povišenu temperaturu(37.5) koja traje po par dana.Budim se često sa "teškom" glavom i ekstremitetima,bezvoljna.Zadnjih mjesec dana primjetila sam znojenje jako neugodnog mirisa,taj miris znoja sam osjetila prvi put nakon šta sam rodila.Povezala sam s prolaktinom pa sam provjerila imam li iscjedak iz prsiju,prisutan je.Izgleda poput mlijeka a bio je prisutan i prije trudnoće.Jako sam iscrpljena,razdražljiva ponekad i tjeskobna i depresivna.Libido mi je snižen na minimum i to mi,iskreno,jako smeta a ne znam kome se obratiti vezano za to.Bila sam i na pregledu kod psihijatra jer zbilja više ne znam kome da se obratim sa svim tim simptomima.Psihijatrica mi je propisala Ladiomil,25 mg ali ja se nakon mjesec i po te terapije osjećam isto,na momente i gore.Pred 5-6 godina sam imala snižen Tsh,sada su svi hormoni štitnjače u redu.U redu su i antitijela štitnjače,ANA,ADNA,C3,C4(radjeno po nalogu hematologa kod kojeg me doktorica opće prakse uputila kao anemičnu zbog čega se hematolog smijao).
Molim vas pomozite mi utoliko da mi savjetujete kome da se obratim i date mi svoje mišljenje koje bi još pretrage trebala obaviti jer zbilja TRPIM a moja doktorica opće prakse ne zna riješavati stvari jače od upale grla.
Unapred hvala,Ivana

prim.dr. I. Pavlić-Renar, dr.med

08.11.2002. 10:05

Sada je najvažnije dovršiti već započetu neurološku obradu. Neurolog će vjerojatno tražiti i konzultaciju endokrinologa. Što se tiče tek nešto povećane vrijednosti prolaktina, ona može biti i posljedica stresa, ne treba je gledati izolirano od čitave Vaše situacije. U Vas je učinjeno dosta pretraga. EEG je registrirao značajne promjene. Prema tome, to treba razčistiti. Nemojte sada razmišljati kakve sve pretrage, prepustite to stručnjacima: neurologu, pa po potrebi i njegovom savjetu ostalima. Previše lutanja sada nije dobro, treba se vaš problem do kraja rasvijetliti i liječiti.